x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un joc al tarotului pe ritm de jazz !

Un joc al tarotului pe ritm de jazz !

de Roxana Vintila    |    10 Dec 2007   •   00:00
Un joc al tarotului pe ritm de jazz !

Jazzy Tarot, un specatcol după cum ii spune chiar numele, este acea imbinare reuşită dintre muzica jazz şi arta tarotului ...un musical de Mircea Tiberian, pe texte de Saviana Stănescu, in regia semnată de Luminţa Anton. Un spectacol cu şi mai ales pentru tineri, cu şi despre viaţă. Distribuţie aleasă: Mona Ciută, Cristian Avram, Irina Sărbu, Raluca Stoica, Alexandru Unguru, Filip Ristovski, Adina Stan, Sănziana Tarţa, Horaţiu Iliescu, formată din nouă artişti tineri şi foarte talentaţi atăt ca joc scenic căt şi ca muzicieni. Mai avem nevoie şi... de astfel de artişti, nu-i aşa?
Deschiderea "show-ului" a inceput ca o repetiţie a unei trupe de teatru, in care fiecare are de jucat un rol pe care vrea să-l spună. Aşa cum se intămplă şi in viaţă şi in teatru, rolul trebuie spus la momentul potrivit pentru că fiecare işi asumă deopotrivă scena şi cortina trasă !


CA IN VIAŢĂ. Fie că este vorba de un moment de balet, de un fragment de muzică, de un monolog ori de dans poveştile imaginate ale cărţilor de tarot pe ritmuri de jazz, se dezvăluie rănd pe rănd ca intr-un joc al vieţii. Am descoperit in acest spectacol momente ce reflectă atăt dragostea căt şi ura, frumuseţea şi invidia, trecutul amestecat cu viitorul, melancolia şi veselia. Simbolul femeii "leu" şi al unei iubite geloase, viaţa unor tineri motociclişti "supăraţi pe viaţă", o iubire imposibilă şi probabil multe alte cărţi de tarot pe care nu le poţi intoarce decăt intr-o viaţă universală. Pe acorduri de pian (Mircea Tiberian) impreună cu ritmuri de flaut şi saxofon (Liviu Butoi) s-a simţit un aer de nou şi proaspăt in sala plină de confetii misterioase!
Gazda acestui spectacol, al lucrurilor spuse şi nespuse, a fost Teatrul Metropolis, locul unde imaginaţia şi energia artiştilor aduc speranţa unui nou val de creaţie.

×
Subiecte în articol: arte