x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Vama Sub Lumini de Oscar. Artele vizuale se mută la Vamă!

Vama Sub Lumini de Oscar. Artele vizuale se mută la Vamă!

de Dana Andronie    |    21 Aug 2014   •   15:40
Vama Sub Lumini de Oscar. Artele vizuale se mută la Vamă!

Ediţia a V-a reuneşte peste 20 de lectori şi invitaţi speciali din străinătate. Secţiunea de pictură este patronată de Octavian Balea
Iubitorii artelor sunt aşteptaţi la Vama Veche, începând de astăzi până pe 31 august, pentru a se bucura de soare, mare şi de ediţia aniversară, cu numărul 5, a Festivalului de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar (VSLO). Evenimentul aduce în prim plan manifestări din sfera fotografiei, a filmului şi picturii, oferind pasionaţilor posibilitatea de a viziona expoziţii, vernisaje şi proiecţii de filme în premieră, dar şi şansa de a participa la seminarii şi cursuri de specializare - susţinute de artişti recunoscuţi naţional şi internaţional.

“Festivalul Vama Sub Lumini de Oscar a fost conceput pentru a le oferi posibilitatea iubitorilor de arte vizuale de a intra în contact cu artişti renumiţi pe plan naţional şi internaţional şi de a putea învăţa de la aceştia felul în care  fotografia, filmul, imaginea sau un simplu cadru se pot transforma în adevărate opere de artă - spune Cătălin Rudolf, directorul festivalului VSLO. Premiera ediţiei aniversare VSLO  este introducerea secţiunii dedicată picturii, însă ne dorim să mai putem include şi alte categorii în ediţiile următoare”.

Printre invitaţii speciali ai sectiunii foto ale acestei ediţii se numără: fotograful Marek Czarnecki (câştigător a şapte premii de fotografie "British Institute of Professional Photography" - echivalentul Oscarurilor cinematografice); Ahmad Kavousian (specializat în fotojurnalism şi unul dintre puţinii fotografi care au reuşit să imortalizeze imagini în cadrul revoluţiei islamice din Iran din 1979); Michail Moscholios (autor al numeroase expoziţii internaţionale, al cărui punct forte este fotografia de stradă).

În cadrul secţiunii de film, VSLO va oferi proiecţii de film din categoriile: documentare, scurt şi lung metraje, în timp ce workshop-urile sunt în domeniile producţie, regie, scenaristică, iluminare, captare de sunet şi editare. Secţiunea de pictură este patronată de Octavian Balea, care are numeroase expoziţii de pictură, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Există şi secţiunea street-photography (fotoreportaj) de fashion & lifestyle, printre personajele vestimentare din Vama Veche... Un veşmânt există cu adevărat numai asumat şi purtat de o fiinţă umană în contextul vieţii sale. De aceea, moda adevărată nu este în reviste, magazine sau pe podiumurile de prezentare, ci în stradă, acolo unde oamenii îşi aleg să poarte hainele care-i definesc şi-i reprezintă, în funcţie de stilul lor de viaţă, construindu-şi ţinute complete – de la haine, accesorii şi încălţăminte, până la coafuri, machiaje şi tatuaje sau piercing-uri.

http://vslo.ro/

Vama Sub Lumini de Oscar, în cifre

•    La ediţiile precedente au participat aproximativ 1.000 de pasionaţi de fotografie şi film, în timp ce expozitiile, vernisajele şi proiecţiile video au fost admirate de zeci de mii de vizitatori.
•    În materie de echipamente tehnice, ediţia din 2014 înseamnă: 3 camioane de echipamente, în valoare totală de sute de mii de euro, sisteme de sunet şi lumini, kituri complete foto&video Nikon.
•    Ediţia a V-a reuneşte peste 20 de lectori şi invitaţi speciali.
•    Cele 9 zile de festival înseamnă sute de ore de cursuri teoretice şi practice, zeci de ore de proiecţii de fotografie şi film, zeci de vernisaje şi expoziţii foto.

×