x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Vedete TV cu cantec

Vedete TV cu cantec

08 Iul 2004   •   00:00

Dupa ce si-au plans iubirile pierdute, si-au povestit viata ori si-au pus neimplinirile pe note muzicale, solistii s-au apucat sa cante despre vedetele tv si emisiunile acestora.

CATALINA IANCU

Ca toata lumea scrie despre Andreea Marin e un lucru stiut. Unii insa si canta despre ea. De exemplu, Alexandru Andries i-a compus o melodie care se intituleaza "AM Blues": "Andreea Marin, ce nume frumos / Andreea Marin, cat e de duios / Doar ce-l rostesc si mi-e pieptul plin / Ma unge pe suflet Andreea Marin / Raicu si Radu / Ciulin si pelin / Nici nu se compara cu Andreea Marin!".

TRASNAI. In "Iarna la mare", Ca$$a Loco zic asa: "Mos Craciun si renii fac plaja pe faleza / Ha, ha, Mihaela Radulescu a luat un doi in teza". E drept ca vedeta a inceput mai multe facultati si n-a terminat nici una, dar interpretii au zis-o doar asa, ca sa le iasa rima. In "Tocana" fac referire la "Profetii despre trecut": "Ma trag de bretele cand mananc chiftele / Silviu Brucan citeste in stele". Iar in melodia "Caii" pomenesc emisiunea lui Cosmin Cernat: "Toti ma striga "Calu’", am fraul din piele / "Lalele, lalele, frumoasele mele lalele" / Am vazut colega la "Ploaia de stele"". Si tot ei au o melodie care se intituleaza "Din dragoste". "Scenariul" seamana destul de bine cu ceea ce se intampla uneori la Dr. Love in Caravana: "Acum, c-ai plecat, chiar ca-ti duc dorul / Vino inapoi, iubito, ca sa speli covorul / Ciorapi nu mai am, sunt toti nespalati / Vino inapoi, fatuco, sa ii faci curati / Ma doare inima de la cafea / Am citit in ceasca: ma-nseli c-o perdea / Niciodata n-o sa ma gandesc la alta fata / Ce bine puneai varza murata".

MENIU. Fara Zahar insira in "D’ la sate" o gramada de show-uri si vedete: "Mie-mi place satul meu, ca se-ntampla lucruri bune / Avem si televizor, nu-i asa de rupt de lume / Cum e tata Floarea, e vedeta Pro TV / Catalin Radu Tanase o stat de vorba cu e / In fiecare saptamana vin reporteri si-o filmeaza / Ca din doua-n doua zile un nepot o violeaza / / (...) Cel mai mult m-am bucurat cand o venit "Din dragoste" / Am vorbit cu Mircea Radu si mi-o zis si mie "bre" / O venit si de la "Iarta-ma" la noi la poarta / C-un buchet de flori albastre de la tata pentru mama / Ce s-o bucurat mamica, ca erau foarte frumoase / Si s-o bucurat si calu’, ca de mult nu mai mancase".

CARCOPIESE. Despre Carcotasi canta Romeo Fantastic. Manelistul a transformat "Cucu’ si pupaza" in "Huidu, Gainusa". A-tentat a varsat "Multe lacrimi cristaline", parodiindu-l pe Costi Ionita. "Multe lacrimi cristaline / De la ceapa-mi curg, stii bine / Si plangeam asa de tare, de ziceai ca-s stropitoare". Insa la final ii framanta o intrebare care ne-a obsedat pe multi dintre noi la vremea respectiva: "Dar acum ma uit la Pro TV cu mamica si taticu’ / Si ne intrebam cu totii: "Cine **** mea e Nicu?"".

×
Subiecte în articol: arte