x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Balerina Alina Cojocaru dansează în Italia alături de Serghei Polunin în “Romeo și Julieta”. Johan Kobborg semnează coregrafia

Balerina Alina Cojocaru dansează în Italia alături de Serghei Polunin în “Romeo și Julieta”. Johan Kobborg semnează coregrafia

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Aug 2019   •   13:32
Balerina Alina Cojocaru dansează în Italia alături de Serghei Polunin în “Romeo și Julieta”. Johan Kobborg semnează coregrafia

Alina Cojocaru va dansa alături de celebrul balerin Serghei Polunin într-o nouă punere în scenă a spectacolului „Romeo şi Julieta”, regizată de Johan Kobborg, a cărei premieră mondială va avea loc în Italia pe 26 august în amfiteatrul Arena di Verona.

Anunţul despre premiera acestui spectacol, realizat pe muzica lui Serghei Prokofiev, fost făcut joi seară de balerinul Serghei Polunin prin intermediul unor mesaje publicate pe contul său de Facebook.

„Serghei Polunin debutează în rolul Romeo alături de balerina de renume mondial Alina Cojocaru, în rolul Julietei, într-o nouă prezentare dramatică a celei mai mari poveşti de iubire din toate timpurile, cu o coregrafie semnată de Johan Kobborg. Premiera mondială a spectacolului de balet ‘Romeo şi Julieta’ va avea loc pe 26 august în legendarul amfiteatru Arena di Verona. Preţurile biletelor încep de la 34,5 euro”, a precizat celebrul balerin ucrainean în unul dintre acele mesaje online.

Prim-balerina Alina Cojocaru, una dintre cele mai apreciate balerine la nivel mondial, s-a născut pe 27 mai 1981, în Bucureşti. A studiat la Kiev timp de şapte ani, începând de la vârsta de nouă ani, perfecţionându-se apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra, în urma câştigării bursei Premiului Lausanne. Şase luni mai târziu se întoarce la Kiev, alăturându-se renumitei Companii de Balet, ca prim solist.

Un an mai târziu, în noiembrie 1999, ea s-a alăturat Companiei Royal Ballet de la Londra (Covent Garden), iar la sfârşitul sezonului a fost promovată la rangul de solist. La 17 aprilie 2001, Sir Anthony Dowell o promovează la rangul de prim solist după performanţa sa din ”Giselle”. A dansat vreme de 13 ani, împreună cu Johan Kobborg – cu care formează un cuplu atât pe scenă, cât şi în afara acesteia -, în cadrul Royal Ballet, continuând să susţină spectacole, ca artist invitat, alături de companii renumite din întreaga lume, precum American Ballet Theater, Hamburg Ballet, Tokyo Ballet, English National Ballet.

 

În februarie anul acesta, balerina Alina Cojocaru a fost recompensată pentru „interpretare clasică feminină remarcabilă" în cadrul Critics' Circle National Dance Awards din Marea Britanie pentru rolul Aurora din spectacolul „Frumoasa adormită", montat la English National Ballet. Anul trecut, ea a primit aceeaşi distincţie pentru rolul Giselle, în coregrafia lui Akram Khan la English National Ballet.

 

×
Subiecte în articol: romeo si julieta