x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carnaval veneţian, la Muzeul Ţăranului. Artişti de stradă, actori pe picioroange, dulciuri din diferite regiuni italiene! Intrarea este liberă

Carnaval veneţian, la Muzeul Ţăranului. Artişti de stradă, actori pe picioroange, dulciuri din diferite regiuni italiene! Intrarea este liberă

de Dana Andronie    |    20 Feb 2013   •   13:34
Carnaval veneţian, la Muzeul Ţăranului. Artişti de stradă, actori pe picioroange, dulciuri din diferite regiuni italiene! Intrarea este liberă

Institutul Italian de Cultură din Bucureşti prezintă expoziţia colectivă de fotografie, care prezintă şaizeci de fotografii de Renato Fornaseri, Gianni Avеsani, Dino Bacciolo, Renato Greco, Davide Toffanin, Alessandro Zanchini, Giuseppe Martini. La Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala Foaier, puteţi admira expoziţia “Măşti la Veneţia”, până pe 28 februarie. Aveţi şansa de a pătrunde în lumea fascinantă a Carnavalului de la Veneţia, unde fantezia, culorile, bucuria şi plăcerea vieţii sunt trăite la maxim.

Sensibilităţile artistice ale autorilor ne oferă posibilitatea de a intra în detaliile acestei lumi ireale, în care ne putem integra şi cu care ne putem identifica, nu doar ca spectatori. Măştile şi veşmintele fastuoase ne răpesc identitatea, dar, în acelaşi timp, ne transformă în... protagonişti.

Istoria carnavalului veneţian începe în 1162, iar primul document scris care îl atestă datează din 1268, când este menţionată folosirea măştilor, a costumelor de paradă şi de bal confecţionate manual. În secolul al XVIII-lea, carnavalul de la Veneţia a luat cea mai mare amploare. Mulţi tineri bogaţi din toată Europa acelor vremuri soseau la Veneţia incognito pentru a petrece fără a fi recunoscuţi.
În cadrul expoziţii, Institutul Italian de Cultură organizează joi, începând cu ora 19.00, o petrecere de carnaval! Intrarea este liberă. Îndrăzniţi, poftiţi, participaţi la atmosfera de veselie trăită în această perioadă în multe pieţe din Italia. Veţi putea astfel să vizionaţi imagini artistice care vă vor conduce în pieţele sau pe aleile veneţiene, veţi asculta Vivaldi, Albinoni, Benedetto Marcello şi muzica altor compozitori veneţieni, veţi admira spectacolul oferit de artişti de stradă, mimi, actori pe picioroange, acrobaţi şi veţi degusta dulciuri tipice pentru carnaval, din diferite regiuni italiene.

Toţi angajaţii Institutului Italian de Cultură vor fi costumaţi, în frunte cu directorul -  Ezio Peraro. Nu va lipsi nici Naty Badea, profesoară de 10 ani la Institut, şi care, doar întâmplător, este sora lui Mircea Badea. Ea este cea care s-a împlicat în promovarea acestui eveniment special.

Organizatorii vă invită la petrecere în costume sau cu măşti, să nu vă sfiiţi să vă aduceţi contribuţia de bună dispoziţie, veselie şi fantezie! Dacă doriţi să evadaţi din cotidian, prezentaţi-vă la carnaval!


×