x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte A murit Michael Bond, creatorul celebrului urs Paddington

A murit Michael Bond, creatorul celebrului urs Paddington

28 Iun 2017   •   22:00
A murit Michael Bond, creatorul celebrului urs Paddington

Scriitorul englez Michael Bond, creatorul celebrului urs Paddington, a murit marţi la vârsta de 91 de ani, au anunţat, miercuri, reprezentanţii editurii HarperCollins, citaţi de AFP. 

"Cu mare tristeţe, vă anunţăm că Michael Bond (...), creatorul unuia dintre personajele preferate ale copiilor britanici, Paddington, a murit în reşedinţa lui (marţi), la vârsta de 91 de ani, după o luptă scurtă cu boala", precizează comunicatul publicat de prestigioasa editură. 

Fost cameraman al televiziunii publice britanice, BBC, Michael Bond, născut în 1926, a scris 11 cărţi în care a descris aventurile ursuleţului Paddington, publicate între 1958 şi 1979, care au fost traduse în peste 30 de limbi şi s-au vândut în peste 30 de milioane de exemplare. 

În anii 1970, BBC a realizat un serial animat dedicat acestui personaj, care s-a bucurat de un succes uriaş. Aventurile celebrului urs cu jachetă albastră şi pălărie roşie au fost adaptate şi în cinematografie, în 2014. 

Saga "Paddington" spune povestea unui urs peruan care ajunge la Londra în gara Paddington, cu o valiză peticită în care se află un borcan cu marmeladă de portocale aproape gol şi cu etichetă în jurul gâtului pe care este scris mesajul "Vă rog, aveţi grijă de acest urs. Mulţumesc". 

O familie engleză, Brown, îl primeşte pe ursuleţ în casa sa, fără să cunoască riscurile la care se expune, deoarece ursul Paddington este extrem de neîndemânatic.AGERPRES

×