x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Adevărul despre WikiLeaks

Adevărul despre WikiLeaks

de Sebastian S. Eduard    |    03 Noi 2011   •   21:00
Adevărul despre WikiLeaks

Pana acum ai aflat doar o parte mica din adevarul despre WikiLeaks. Fiindca a fost efectiv implicat, Daniel Domscheit-Berg este singurul capabil sa spuna povestea in intregime. In 2006 se lanseaza WikiLeaks: cea mai puternica si influenta organizatie specializata in publicarea de documente provenind din scurgeri de informatii.

Acestea dezvaluie secrete de ordin politic si strategic, precum si ilegalitati, mergand de la nerespectarea legii si coruptie si pana la incalcarea drepturilor omului. WikiLeaks este un subiect care a ocupat mult timp prima pagina a ziarelor, intrucat a publicat materiale confidentiale de natura guvernamentala, corporatista, organizationala sau religioasa, pastrand tot timpul anonimatul surselor sale.

Declaratiile facute in acest timp de fondatorul organizatiei, Julian Assange, au starnit controverse imense. Daniel Domscheit-Berg, autorul volumului de fata, s-a alaturat organizatiei imediat dupa infiintarea ei, devenind purtatorul de cuvant al acesteia. WikiLeaks a facut publice informa­tii din do­sarele se­crete ale SUA, pre­zen­­tand ma­teriale despre Biserica Scientologica, razboiul din Afganistan si Irak sau scandalul Cablegate. Intr-o relatare obiectiva si pertinenta, Daniel Domscheit-Berg dezvaluie amanunte in premiera despre dedesubturile organizatiei care a reusit sa sperie guverne si oameni de afaceri din intreaga lume, determinand Pentagonul sa convoace o trupa de soc formata din 120 de oameni pentru a porni o ancheta.

Sub pseudonimul Daniel Schmitt, Domscheit-Berg a fost omul nr. 2 de la WikiLeaks si figura cea mai cunoscuta publicului dupa Julian Assange. Este specialist in computere si a lucrat in domeniul securitatii IT inainte de a-si dedica tot timpul organizatiei WikiLeaks. Militeaza in continuare pentru libertatea informatiei pe internet. In prezent, impreuna cu alti cativa fosti membri ai organizatiei, lucreaza la un site specializat in publicarea de documente secrete numit OpenLeaks, care se vrea mai transparent decat WikiLeaks si care a fost lansat la inceputul anului 2011.

Semnale editoriale
Luka si focul vietii. - Polirom.Volumul este o continuare a basmului 'Harun si Marea de Povesti' si a fost scris, la randu-i, tot pentru unul dintre fiii sai. Atunci cand renumitul povestitor Rasid Khalifa, 'Sahul de Blah', cade intr-un somn malefic, prada unui blestem, fiul sau cel mic, Luka, porneste cu indarjire intr-o expeditie in Lumea Magica, pentru a fura Focul Vietii, singurul care il poate readuce la viata pe iubitul sau parinte. Pe parcursul cautarii sale, in care ploua cu peripetii fascinante, apar numeroase alte personaje ma­gice si mitologice...

Doar Dumnezeu si noi - Nemira. In 1663, la poarta manastirii Aveyron este gasit un prunc cu nasul taiat. Pana la varsta adolescentei (cand ii era permis sa se calugareasca), preotul manastirii il incredinteaza familiei Coutouly, care il creste pe micutul Iustinian ca pe propriul fiu. El se dovedeste un adolescent politicos si ager la minte. Insa refuza cu orice chip sa devina calugar – ceea ce ii complica inca o data viata. Din aventura in aventura, se trezeste condamnat pe nedrept la douazeci de ani de galere. Exista totusi o cale de scapare... aceea de a deveni calaul oficial al baroniei...

Livada de mango - All. Livada de mango este povestea adevarata a doua calatorii paralele in inima Americii Latine, facute la distanta de o suta de ani. In copilarie, Robin Bayley a fost fascinat de aventurile mexicane ale tatalui sau, povestite ritualic de bunica lui: banditi, expeditii periculoase, comori ascunse si fuga providentiala din toiul Revolutiei Mexicane. Incercand sa puna puzzle-ul cap la cap, Robin isi abandoneaza cariera de succes pentru a recrea povestea tatalui sau.

×
Subiecte în articol: carte