x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Află cum te aperi de pericolele din mâncare, în cartea care apare miercuri cu Jurnalul: "Drogurile din farfuria oamenilor obișnuiți, despre care nu vrea nimeni să aflăm"

Află cum te aperi de pericolele din mâncare, în cartea care apare miercuri cu Jurnalul: "Drogurile din farfuria oamenilor obișnuiți, despre care nu vrea nimeni să aflăm"

24 Sep 2019   •   13:57
Află cum te aperi de pericolele din mâncare, în cartea care apare miercuri cu Jurnalul: "Drogurile din farfuria oamenilor obișnuiți, despre care nu vrea nimeni să aflăm"

Fără să știm, am devenit dependenți de o serie de droguri chiar mai puternice decât cele convenționale: monoglutamatul de sodiu bate alcoolul sau tutunul, iar zahărul surclasează cafeaua, medicamentele sau chiar metamfetaminele. Ne drogăm în permanență și ne place tot mai mult asta! În cartea care apare începând de miercuri cu Jurnalul găseşti povestea produselor nocive pentru sănătate, dar şi cum te poţi feri de ele.

Dacă bunicii sau străbunicii noștri ar mânca tot ce mâncăm noi azi, ar muri pe loc! Lista minunățiilor interzise: E-uri și alte "bunătăți"; infamul dar fabulosul monoglutamat de sodiu; zahărul, drogul alb suprem, care bate cocaina; cola, care e genială dacă vrei să speli motorul sau să cureți rugina?… Într-o lume stresantă și obositoare, energizantele te scot de tot din amorțeală

În volumul "Drogurile din farfuria oamenilor obișnuiți, despre care nu vrea nimeni să aflăm", de Jakob van Eriksson, gaseşti cele 10 "porunci" prin care te aperi de agresiunea agenţilor puşi în mâncarea noastră, cea de toate zilele. Iată câteva dintre acestea:

- Nu mânca nimic din ceea ce are pe etichetă mai mult de 5-6 ingrediente!

- Nu mânca nimic din ceea ce bunicii tăi nu cunoșteau!

- Nu mânca niciun aliment procesat (de pildă, mezeluri) care are termen de expirare mai lung de șapte zile!

- Nu mânca niciun aliment procesat din care, dacă înlături folia de protecție, se scurge apă sau orice fel de lichid!

Nu rata o carte superinteresantă, despre cum mâncărurile procesate ne modelează viaţa şi simţurile, dar şi cum putem să ne ferim de pericolele din farfurie! Preţ special: 15,9 lei ziarul Jurnalul şi volumul "Drogurile din farfuria oamenilor obișnuiți, despre care nu vrea nimeni să aflăm".

×