x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte ALEXANDRA - Librăria completă

ALEXANDRA - Librăria completă

de Mihai Bunaziua    |    27 Sep 2008   •   00:00
ALEXANDRA - Librăria completă

Prima librărie din România dedicată exclusiv cărţilor a fost deschisă zilele trecute la Galleria Mall din Buzău. “Alexandra” este un concept nou adus din Ungaria de un investitor maghiar lider în domeniu şi cu cifre de afaceri ameţitoare.



Prima librărie din România dedicată exclusiv cărţilor a fost deschisă zilele trecute la Galleria Mall din Buzău. “Alexandra” este un concept nou adus din Ungaria de un investitor maghiar lider în domeniu şi cu cifre de afaceri ameţitoare.

A ales să investească şi în România pentru a aduce un suflu inedit conceptului de ofertă de carte. Cu un partener român pe măsură, distribuitor principal fiind Editura Curtea Veche, proprietarul ungur vrea să intre în forţă pe piaţa din ţara noastră şi îşi propune inaugurarea a peste 10 librării până la sfârşitul anului 2009.

“CE N-A VĂZUT PARISUL...”
Pentru Buzău, un oraş care nu duce lipsă de librării, dar care duce lipsă de carte, “Alexandra” este soluţia devoratorilor de literatură, şi nu numai. De la sociologie, psihologie, istorie la bussiness şi, evident, cărţi pentru copii, noua librărie acoperă astfel toate domeniile de interes. Ca spaţiu, consumatorul se pierde în încăperea amenajată după tipare occidentale şi nu poate rata ocazia să iasă din librărie cu o carte, mai ales că preţurile nu sunt exagerate. Dimpotrivă, timp de o lună, Librăria “Alexandra” va avea o promoţie cu reduceri de 25%.

Vorbim despre un volum de peste 40.000 de bucăţi, cu 7.000 de titluri, având ca sursă cele mai importante edituri din ţară, nu mai puţin de 40. Ce n-a văzut niciodată buzoianul obişnuit cu micile librării, buchiniştii de la colţul străzii sau bibliotecile uneori zgârcite cu cititorii... Mai mult, nimeni nu poate contesta că “Alexandra” rivalizează cu toate librăriile mari din România, iar la capitolul spaţiu dedicat exclusiv pentru carte este pe primul loc.  

PENTRU TOŢI
Iren Arsene, manager general în România al “Alexandra Books” şi totodată proprietar al Editurii Curtea Veche explică de ce noua librărie este diferită de cele deja existente: “Se detaşează faţă de altele prin faptul că aici se vinde numai şi numai carte. Dacă ne uităm prin librăriile pe care le avem acum, o să observăm că într-adevăr domină cărţile, însă există un raion de papetărie, de jucării sau alte obiecte, pe când la «Alexandra» există exclusiv carte.

Este o librărie clasică şi prietenoasă pentru publicul numeros care poate a lăsat cartea mai în spate pe lista priorităţilor.” Ca orice librărie care se respectă, o atenţie deosebită este îndreptată către cărţile pentru copii: “Este librăria în care ar trebui să se simtă foarte bine o mamă care vine cu copilul şi poate să găsească o mulţime de cărţi pentru cel mic, dar şi un cititor de literatură universală ori cei care vor să aprofundeze în domeniul psihologiei, afacerilor,” spune Iren Arsene.

EXTINDERE RAPIDĂ
În Ungaria, lanţul de librării “Alexandra Books” are o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro, fiind lider detaşat în domeniu. Pentru început, proprietarul maghiar a investit peste 280.000 de euro în librăria de la Buzău, fără a lua în calcul costul cărţilor şi al resurselor umane.

În curând “Alexandra” va ajunge la Suceava şi Oradea, pentru ca în anul 2009 să fie deschise încă 11 astfel de librării. Între timp, investitorii au în proiect o librărie online, dar şi deschiderea unui depozit de carte la standarde europene.

×
Subiecte în articol: arte carte librarie