x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Alexandru Andrieş, "Cu mătuşa prin România”

Alexandru Andrieş, "Cu mătuşa prin România”

de Dana Andronie    |    09 Sep 2012   •   14:18
Alexandru Andrieş, "Cu mătuşa prin România”

Joi, 13 septembrie 2012, e o zi norocoasa pentru fanii lui Alexandru Andries. Artisul a pregatit o dubla lansare in Ceainaria Carturesti Verona, de la ora 16:30. Este vorba despre albumul de calatorie "Cu matusa prin Romania', publicat la Editura Vellant, si discul JT (JAMES TAYLOR), produs de casa de discuri A&A Records.

Albumul "Cu matusa prin Romania' spune povestea unei calatorii asteptate de 44 de ani, este o calatorie prin Romania, cu aparatul foto in mana, gata sa surpinda locuri frumoase, mancaruri grozave si momente amuzante din doua perspective: a lui Alexandru Andries si a simpaticei matusi venite din Key Biscayne sa revada tara in care a crescut. Pentru ca lucrurile sa fie perfect documentate, relatarea nepotului este transcrisa in album, iar a matusii este imprimata pe DVD-ul bonus care insoteste cartea.

"Nu vorbim de un album turistic comandat de vreo institutie, e relatarea sincera si fara nici un fel de scop a unei calatorii in care se amesteca peisaje, pofte culinare, uimiri si admiratii sincere (dar si comentarii acide, cand e cazul) – spune Alexandru Andries. De fapt, e ca si cum asistati invizibili la o discutie intre matusa mea si mine, pe subiectul acestei calatorii pe care ea si-o dorea de ani de zile si care in sfirsit s-a intamplat – aerul relaxat si ideea de intimitate sunt ingredientele care dau gustul special pe care il are si cartea, si discul BONUS – si cred ca am facut bine mergand in aceasta directie'.

Discul JT contine 18 cantece alese din discografia unui artist unic in peisajul muzicii americane. "Inca de cand am intrat in studio la Vali Sterian sa imprimam albumul ALB / NEGRU - 17 cantece de BOB DYLAN in varianta proprie - era pe lista si proiectul unui disc de acelasi tip, cu cantece din repertoriul lui JAMES TAYLOR, unul din preferatii mei, aproape necunoscut publicului din Romania, dar cu statut de mare vedeta in U.S.A. - si lansat de casa de discuri APPLE a celor patru BEATLES. Iata, ca dupa ceva timp, am reusit sa duc la capat si acest proiect... Aerul acestui disc este transparent si vesel si contribuie la acest lucru si faptul ca, practic, e un album acustic cu multe aranjamente vocale si cu interventii instrumentale fine si eficiente. In mod sigur a contat si sectia ritmica, cu tobele inlocuite de percutii si cu un foarte discret pian electric RHODES in locul pianului acustic, plus timbrele speciale ale celor trei chitari si riff-urile asigurate de flaut si trompeta - toata aceasta paleta sonora plimbandu-se printre subiectele atat de variate ale cantecelor, de la pseudo-basmul modern din A FOST ODATA CA-N POVESTI pana la aglomeratia aberanta a orasului paralizat de masini din BLOCAJ RUTIER - in mod sigur o sa va regasiti intr-un cantec sau altul', garanteaza menestrelul ghidus Alexandru Andries.

×
Subiecte în articol: romania carte alexandru andrieş