x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bărbatul, manual de utilizare

Bărbatul, manual de utilizare

de Sebastian S. Eduard    |    26 Iun 2009   •   00:00
Bărbatul, manual de utilizare
Sursa foto: /Stockexpert

Puţină psihologie, doamnelor! Gerard Leleu, celebrul sexolog, terapeut şi scriitor francez, revine la Editura Trei după "Cartea dorinţelor", "Cum să fim fericiţi în cuplu. Intimitate, senzualitate şi sexualitate" sau "Tratat de mângâieri" cu un nou volum: "Bărbatul de azi explicat femeilor".



Am trăit până acum într-o lume dominată de bărbaţi, crede autorul, şi tocmai de aceea psihologii şi sexologii s-au orientat către cunoaşterea sexului frumos. Cunoaşterea bărbatului a rămas pe planul doi. Cartea de faţă îşi propune să facă o călătorie în intimitatea masculină dezvăluind cititorilor istoria, fricile şi dubiile bărbaţilor. Pentru ca "manualul" să fie complet, iar "depanarea" să funcţioneze, Leleu dedică şapte capitole penisului şi alte şapte fantasmelor, poziţiilor şi sexului. Să nu ziceţi că nu v-am prevenit! Apropo, găsiţi şi ceva poze...

SEMNALE EDITORIALE


Al patrulea protocol
Rao.
Un adevărat clasic al genului, Frederick Forsyth ("Ziua şacalului", "Afganul", "Răzbunătorul", "Dosarul Odessa") publică "Al patrulea protocol". Acţiunea se petrece în plin Război Rece. În spatele Cortinei de Fier se urzeşte un complot teribil, un plan atât de periculos, încât nici KGB-ul nu ştie de existenţa lui. Singurul care miroase ceva este agentul britanic John Preston. Investigaţia lui disperată îl poartă prin toată Europa într-o cursă contra cronometru. Filmul a fost ecranizat în 1987, cu Michael Caine în rolul principal.

Umbra torţionarului
Leda.
Un SF semnat Gene Wolfe. Pământul a îmbătrânit şi soarele e pe moarte. În marea Citadelă a Oraşului Nepieritor, Severian, ucenic în Ghilda Torţionarilor, îşi calcă jurământul. Exilat, Severian îşi începe odiseea fantastică prin lumea întunecată şi plină de primejdii a unui viitor îndepărtat. "Umbra torţionarului" este primul volum din saga Cartea soarelui nou despre care Ursula K. Le Guin scria: "O carte magică... o capodoperă... cea mai bună scriere de science-fiction pe care am citit-o de mulţi ani încoace!... Total originală, inedită, incomparabilă: începutul unei opere măreţe."

Bebeluşul meu e cel mai fericit
Curtea Veche.
În cartea de faţă, dr Harvey Karp arată cât de uşor pot fi liniştiţi chiar şi cei mai agitaţi bebeluşi o dată ce reuşeşti să vezi lumea din punctul lor de vedere. Volumul pune la îndemâna proaspeţilor părinţi cinci trucuri străvechi, care îi pot ajuta să-şi liniştească bebeluşii şi să se bucure cum se cuvine de primele luni de după naştere, socotite îndeobşte cele mai obositoare. Aveţi în mână o carte care este nu numai o lectură plăcută, ci şi extrem de practică, perfectă pentru mămicile obosite, temătoare sau pur şi simplu disperate de bebeluşii lor...

×
Subiecte în articol: carte