x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Basme de la Fraţii Grimm

Basme de la Fraţii Grimm

de Sebastian S. Eduard    |    07 Apr 2011   •   23:52
Basme de la Fraţii Grimm
Sursa foto: /Thinkstock

160238-32-35tv-50.jpgÎn condiţii grafice de excepţie, Editura Corint vă propune un volum care cu siguranţă îi va încânta pe copiii voştri, şi asta pentru că este vorba despre clasicele basme ale Fraţilor Grimm.

Editura le oferă de această dată cititorilor săi 22 dintre cele mai frumoase poveşti ale Fraţilor Grimm; cu o vechime de aproape 200 de ani. De la publicarea primelor volume de basme (1812, respectiv 1814) ale celor doi scriitori germani, generaţii de copii au trăit, fermecaţi, aventurile eroilor creaţi de Fraţii Grimm.
Alături de binecunoscutele basme „Albă-ca-Ză­pada”, „Cenuşăreasa”, „Hansel şi Gretel”, „Mu­zi­canţii din Bremen”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Croitoraşul cel viteaz”, veţi găsi în paginile acestei cărţi poveşti precum „Pescarul şi nevasta lui”, „Cele trei torcătoare”, „Masa, măgarul şi toia­gul fermecat” ori „Stima lacului”, mai puţin cunoscute, dar la fel de pline de viaţă ca atunci când au fost scrise de Fraţii Grimm.
Cartea este bogat ilustrată de graficiana Va­leria Mol­do­van, cu desene în­­cântătoare, care aduc un plus de cu­loa­re, ofe­rin­du-le co­piilor o vi­ziune originală asu­pra lu­mii basmelor.

Semnale editoriale
Galerista- Polirom. Scris în acelaşi stil încărcat de ironie şi dina­mism cu care Wen­dy Holden şi-a obiş­nuit cititorii din ro­ma­nele anteri­oa­re, volumul este o sa­ti­ră chick-lit la adre­sa opulenţei şi ex­tra­vaganţei din lumea artei contemporane, a falselor pretenţii de rafinament ale artiştilor, patronilor de ga­lerii şi colecţionari­lor, a grotescului exponatelor vân­du­te cu preţuri exorbitante la licitaţii. Cu o mină si­gură, autoarea urmăreş­te poveştile mai multor personaje care fac parte sau aspiră să pă­trun­dă în lumea ar­tei şi relaţiile problematice ale aces­to­ra cu partenerii de cuplu, re­zol­vând tensiunile prin­tr-o magistrală şi neaşteptată răsturnare de situaţie.

Tânără în comă - Humanitas fiction. Nimeni nu ştie dacă alcoolul şi calmantele în­ghiţi­te în timpul unei pe­treceri, în iarna lui 1979, sunt sau nu cauza comei în care intră tânăra Karen. Când, după aproape 18 ani, Ka­ren deschide ochii, un suflu de spe­ran­ţă le răs­co­leşte rutina, conferin­du-i brusc un sens nebănuit. Însă somnul cel lung al tinerei a fost bântuit de coşmaruri apocaliptice, ce se do­vedesc premonitorii. Douglas Coupland a scris acest roman după o călătorie extenuantă în Europa, iar titlul i-a fost inspirat de cântecul „Girlfriend in a Coma” al formaţiei britanice The Smiths.

Camera întunecată - Trei. E o iarnă as­pră în insula baltică Öland, iar Katrine şi Joakim Westin, aflaţi în căutarea unui loc liniştit şi fe­rit de lume, tocmai s-au mutat de la Stockholm în conacul părăsit din Eel Point împreună cu copiii lor. Dar atmosfera idilică se destramă atunci când trupul lui Katrine este găsit fără viaţă printre stâncile îngheţate. În vreme ce Joa­kim se luptă să nu-şi piardă minţile, vechea casă încărca­tă de amintiri şi blesteme începe să exercite o fascina­ţie ciudată asupra lui. Deşi nu e su­perstiţios sau fricos, ajunge să se întrebe tot mai des de unde vin toate acele şoapte...

×
Subiecte în articol: carte