x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bin Laden, dincolo de măşti

Bin Laden, dincolo de măşti

19 Apr 2012   •   18:57
Bin Laden, dincolo de măşti

Un zelos luptator pentru libertate care i-a mobilizat pe fundamentalistii islamici din toata lumea intr-o forta de lupta capabila sa distruga malefica civilizatie occidentala.

Un om simplu, pios, integru si cu principii. Liderul moral al credinciosilor.
Aceasta a fost imaginea pe care Osama bin Laden voia s-o ofere lumii despre el insusi.

Acum, pentru prima oara, "Bin Laden: dincolo de masca teroristului' spune din interior povestea unuia dintre cei mai periculosi oameni din lume.

Noile informatii oferite de membrii familiei elucideaza radacinile revoltei lui Osama bin Laden: copilaria privilegiata, dar roasa de gelozii si de lipsa afectiunii, tineretea petrecuta in cautarea acceptarii din partea celorlalti si maturitatea marcata de nevoia de a primi atentie si de a fi adulat. Toate acestea l-au impins sa duca un razboi crancen care a culminat cu evenimentele catastrofale din 11 septembrie 2001.

"Uciderea americanilor si a aliatilor lor civili si militari este o datorie sfanta pentru orice musulman.' – Osama bin Laden
"Un om malefic… care a ucis nepasator femei si copii.' – George W. Bush


Semnale editoriale
Navele Pamantului ● Nemira. Orson Scott Card, scriitor science-fiction faimos datorita seriei "Jocul lui Ender', singurul autor care a primit doi ani consecutivi Premiul Nebula, revine cu cel de-al treilea volum al seriei "Intoarcerea acasa'. UN volum care duce povestea intr-un plan superior si care este considerat chiar mai reusit decat primele doua. "Drumul si pelerinii din cartea cunoscutului autor american sunt bine conturati si amplasati intr-o poveste care-i tine cu sufletul la gura si pe cititorii cei mai pretentiosi', scrie The Guardian.

Gustul samburilor de mar ● Trei. O casa bantuita de amintiri si secrete de mult ingropate. Secrete soptite la umbra copacilor, vechi rivalitati, mosteniri, adultere, idile de-o vara, subiecte pe care toata lumea le trece sub tacere sau de care nimeni nu vrea sa-si aminteasca: Gustul samburilor de mar este o saga speciala impregnata de vraja si mister.

Turistul noptii ● Rao. Jack Perdu, un talentat muzician din clasa a noua, locuieste impreuna cu tatal sau in campusul Universitatii Yale. Destept si introvertit, Jack isi petrece majoritatea timpului singur, cu nasul intr-o carte. Dar intr-o seara de iarna, un accident periculos ii schimba lui Jack viata pentru totdeauna. Tatal sau il trimite la un misterios doctor din New York, un oras in care Jack n-a mai calcat de opt ani. In Gara Centrala, o intalneste pe Euri, o fata care se ofera sa-i arate locurile ascunse ale garii. La opt etaje sub gara, Jack va descoperi mai mult decat sine ascunse si scari misterioase.

×