x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bob Dylan rupe tacerea dupa ce a castigat Nobelul: ''Este greu de crezut''

Bob Dylan rupe tacerea dupa ce a castigat Nobelul: ''Este greu de crezut''

29 Oct 2016   •   10:38
Bob Dylan rupe tacerea dupa ce a castigat Nobelul: ''Este greu de crezut''
Sursa foto: Pete Souza/The White House

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declaraţii după ce a fost desemnat câştigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunţat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ''uluitoare, de necrezut'', potrivit unui interviu acordat de artist unui cotidian britanic, relatează sâmbătă AFP.

''Este greu de crezut'', a spus autorul compozitorul şi interpretul american în vârstă de 75 de ani pentru cotidianul Daily Telegraph fiind întrebat ce părere are despre obţinerea premiului Nobel.

Întrebat dacă va participa la gala din 10 decembrie de la Stockholm, când regele Suediei înmânează distincţiile Nobel câştigătorilor, Dylan a spus: ''desigur, în măsura în care acest lucru este posibil''.

Vineri, secretarul permanent al Academia suedeze de ştiinţe Sara Danius a discutat telefonic cu Bob Dylan, artistul confirmându-i acesteia că ''apreciază foarte mult onoarea care i s-a făcut, indicând că a rămas fără cuvinte în momentul în care a aflat că a câştigat premiul Nobel pentru Literatură'', conform ediţiei electronice de sâmbătă a cotidianului britanic The Guardian. În aceeaşi zi, Fundaţia Nobel a indicat că deocamdată nu a fost luată o decizie privind sosirea lui Bob Dylan la evenimentele de la Stockholm din luna decembrie dedicate premiilor Nobel, potrivit theguardian.com. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: bob dylan