x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bookfest 2008

Bookfest 2008

de Sebastian S. Eduard    |    27 Ian 2008   •   00:00
Bookfest 2008
Sursa foto: Marin Raica/

Târgul de carte Bookfest se va desfăşura în acest an în acelaşi amplasament ca şi acum doi ani, iar Asociaţia Editorilor din România ia în calcul posibilitatea introducerii unor bilete de intrare.

Târgul de carte Bookfest se va desfăşura în acest an în acelaşi amplasament ca şi acum doi ani, iar Asociaţia Editorilor din România ia în calcul posibilitatea introducerii unor bilete de intrare.

Ediţia a treia a târgului de carte Bookfest se va desfăşura între 4 şi 8 iunie, în pavilioanele 14-18 de la Romexpo, pe o suprafaţă de 14.000 de mp, spre deosebire de anul trecut, când a avut loc în pavilionul central, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Asociaţiei Editorilor din România.

 

BUNĂ EXPUNERE. Prima ediţie a Bookfest, din 2006, s-a desfăşurat în acelaşi amplasament cu ediţia din acest an, însă pe o suprafaţă mai mică, halele 13-15. La momentul respectiv s-a constatat că locaţia a oferit o bună expunere, din punct de vedere al suprafeţei şi al repartizării editurilor. În 2007 nu s-a reuşit închirierea în timp util a aceleiaşi suprafeţe, fapt pentru care târgul s-a desfăşurat în pavilionul central al Romexpo. “Suprafaţa brută pe care se va desfăşura Bookfest 2008 este de până la aproximativ 14.000 mp, totalul suprafeţelor pe care se întind pavilioanele 14-18, Romexpo”, transmite Asociaţiei Editorilor din România (AER).

 

COLABORARE. Şi în acest an, pentru organizarea evenimentului, Asociaţia mizează pe colaborarea cu celelalte asociaţii de editori şi cu Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC). În plus, spre deosebire de ediţia din 2007, când intrarea a fost liberă, anul acesta AER ia în calcul introducerea unor bilete de intrare la târg, “care vor funcţiona ca nişte vouchere, în sensul că suma plătită pe ele va fi recuperată integral prin scăderea ei din preţul unei cărţi achiziţiona­te la târg”. Valoarea acestor bilete va fi stabilită ulterior.

SpaŢii tematice. Târgul va cuprinde, pe lângă standurile obişnuite ale editurilor, spaţii te­matice de evenimente. Editurile se vor putea înscrie pentru a achiziţiona un stand la Bookfest 2008 începând cu luna martie.

Asociaţia estimează că pentru organizarea evenimentului se vor depăşi costurile de anul trecut, în condiţiile în care se aşteaptă şi creşterea numărului de vizitatori. “În 2007, costurile pentru organizarea evenimentului s-au ridicat la circa 300.000 de euro. În prezent se aşteaptă un răspuns de la MCC referitor la reluarea parteneriatului din 2007”, precizează AER.

 

PROMO. Pentru promovarea Bookfest 2008, AER va continua şi în acest an colaborarea cu Leo Burnett, compania care s-a ocupat şi în anii precedenţi de mediatizarea evenimentului. Tot pentru comunicarea evenimentului AER va colabora şi cu Televiziunea Publică.

×
Subiecte în articol: carte bookfest