x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte BPT: 14 milioane de cărţi tipărite, 12 milioane de cărţi vândute

BPT: 14 milioane de cărţi tipărite, 12 milioane de cărţi vândute

de Roxana Vintila    |    23 Apr 2012   •   18:23

In urma cu aproape trei ani, mai precis la 18 martie 2009, odata cu primul volum al romanului "Cel mai iubit dintre pamanteni", de Marin Preda, incepea aventura numita relansarea Bibliotecii pentru Toti. O colectie de literatura romaneasca. Sloganul? Redescopera! Citeste! De fiecare data, volumele noastre au beneficiat de o aparitie grafica ex­cep­tio­nala, de o coperta realizata dupa o pictura celebra a unui artist roman, de o prefata scrisa de un mare nume al... literelor din Romania contemporana, de un tabel cronologic si de fotografii-do­cument oferite de arhive, muzee, case memoriale ori oameni care i-au cunoscut pe marii nostri scriitori: rude, prieteni, cunostinte.

Biblioteca pentru Toti este pentru noi un proiect de suflet. Un proiect de suflet al Jurnalului National pentru toti romanii. Pentru fiecare dintre voi... Pentru intreaga familie. Un recurs la patrimoniul cultural national. Un bun nepretuit pe care-l lasam mostenire celor dragi. Continua sa citesti! Prin Biblioteca pentru Toti, Jurnalul National a readus in atentia cititorilor sai titluri importante ale literaturii romanesti, carti peste care s-a asternut uitarea si care n-au mai fost reeditate de multi ani.

Biblioteca pentru Toti inseamna... cel mai iubit proiect dintre… cele pamantene (pentru noi), cele mai frumoase poezii de dragoste (pentru iubire), o spovedanie pentru toti romanii (pentru suflet), o intalnire poate tarzie cu vechi prieteni ai lite­raturii (pentru noi toti), o poveste a vorbii de demult… cuvinte potrivite pentru sufletul multor generatii de romani (pentru totdeauna)!

Cartile cu care am crescut...
Campaniile pentru Biblioteca pentru Toti au inceput in 2009. Strategia a fost sa solidificam pozitia pe care Jurnalul National o adopta fata de tot ce inseamna autentic si valoros romanesc. In toate cele 3 campanii – de la testimoniale, la spotul cu Brancusi pana la cel cu ploaia de foi din Piata Universitatii am tinut sa le vorbim oamenilor despre ce inseamna colectia Biblioteca pentru Toti dincolo de niste obiecte in biblioteca. Cred ca pentru toata lumea BPT-ul erau cartile din biblioteca pe care o aveam cand eram mici si cu care am crescut. Colectia de acum mi-e cumva mai aproape pentru ca vine si cu un ego boost, asta pentru ca Griffon s-a ocupat si de partea de design a cartilor. Asa ca BPT-ul de acum ne are si pe noi prin el. Prin el, pe el…Probabil ca spotul cel cu foile din Piata Universitatii e preferatul meu… care a fost in acelasi timp cel mai usor de vandut si cel mai greu de pastrat. Povestea a fost in felul urmator: dupa doua campanii facute cu ei, cei de la Jurnalul National aveau deja incredere in noi. Noi am mers la ei si le-am spus ca vrem sa facem aceasta nebunie. Tot pitchul fiind "vrem sa umplem Piata Universitatii cu foi', iar ei au fost on board imediat. Vorbim de un lucru extrem de riscant - aveam o singura dubla, foile de carte nu stii daca o sa arate destul de spectaculos. Ai un sentiment foarte misto cand ajungi sa lucrezi cu clienti care nu doar sunt big enough incat sa fie in stare sa execute astfel de idei, dar au si curajul sa le faca. (Barna Nemethi)

Valoare in timp
Biblioteca pentru Toti inseamna peste 50.000 de pagini, 154 de volume de literatura romaneasca, peste 14 milioane de carti tiparite. Colectia Biblioteca pentru Toti a ajuns sa numere aproape 12 mi­lioane de carti vandute, carti care se afla in bibliotecile dumnea­voastra. O data cu trecerea timpului cartile din aceasta colectie devin din ce in ce mai valoroase. Desi am ajuns la volumul 154, cartile marca BPT sunt din ce in ce mai cautate, de la primul si pana la ultimul volum. Vom vinde cartile din colectia Biblioteca pentru Toti pana la ultimul exemplar. in continuare, puteti gasi cartile colectiei Biblioteca Pentru Toti in librarii, in marile centre comerciale sau comandand online pe Shop Jurnalul.

Cornel Ungureanu: O noua Istorie
Cred ca Biblioteca pentru Toti lansata sau relansatade Jurnalul National realizeaza, prin calitatea reeditarilor (optiuni, pre­fe­te, aparat critic) o noua Istorie a literaturii romane, un pic mai adevarata decat istoriile de pana acum. Calitatea celor 150 de volume imi indreptateste aceasta speranta.

Ana Blandiana: Carti de valoare, o veche traditie
Reinventarea Bibliotecii pentru Toti intr-o formula plina de eleganta si cuprinzand nume re­pre­zen­tative ale literaturii romane de azi, de ieri si de alaltaieri este unul dintre cele mai importante proiecte cultu­rale desfasurate in ultimii ani. Un proiect care, la aparitia celui de al 150-lea volum poate fi considerat o adevarata victorie nu numai culturala, ci si morala, pentru ca a pune la dispozitia tinerilor carti de valoare la preturi mici este in sine o ope­ra in egala masura artistica si educativa. Faptul ca prin acest gest editorial se preia si se continua o veche traditie ii mareste valoarea si emotia.

Alex. Stefanescu: Eternitatea literaturii
O suta cincizeci de carti ro­ma­nesti, in numai trei ani, in co­lec­tia Biblioteca pentru Toti! Si nu­ma­rul lor creste in conti­nuare! In fiecare saptamana apare cate un nou titlu, cu o punctualitate amintind de aceea a revistelor saptamanale. Daca ne gandim ca volumele sunt editate cu profesionalism (text fara greseli, apa­rat critic riguros, grafica eleganta si atragatoare), in mari tiraje, ne putem imagina o ma­ree alba, depoluanta, revarsata in spatiul public romanesc. Realizarea apartine Jurnalului National, care, din efemeritatea lui, sustine eternitatea literaturii. Admir initiativa Jurnalului National, asa cum o admir si pe Ana-Maria Vulpescu, care coordo­nea­za colectia cu o competenta calma, dovedind tact in relatiile cu colaboratorii.
Relansarea colectiei Biblioteca pentru Toti imi trezeste speranta ca literatura romana insasi se va relansa. Ca publicul larg va redescoperi placerea, simpla si paradisiaca, de a citi.

×