x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Calendar religios - 15 februarie. Sfântul Apostol Onisim

Calendar religios - 15 februarie. Sfântul Apostol Onisim

15 Feb 2018   •   06:05
Calendar religios - 15 februarie. Sfântul Apostol Onisim

Pe data de 15 februarie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sf. Apostol Onisim. Acesta a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului, fiind de altfel ucenicul Sfântului Apostol Pavel.

A fost in tinerete sluga lui Filimon, un crestin de neam bun, din orasul Colose. Vinovat de greseala fata de stapanul sau şi temându-se de pedeapsă, Sf. Onisim a fugit la Roma, dar cum era rob fugit de la stăpân, a ajuns în temniţă. Acolo l-a întâlnit pe Sf. Apostol Pavel, de la care a luat cuvinte de învăţătură si luminându-se a primit sfantul botez.

În temniţă Sf. Onisim i-a slujit Apostolului Pavel ca un fiu. Sfantul Pavel îl cunoştea personal pe Filimon şi i-a trimis o carte plină de iubire în care îi cerea să-l ierte pe robul său şi să-l primească ca pe un frate. Apoi l-a trimis pe Onisim cu scrisoarea aceea la stăpânul său, lipsindu-se de ajutorul de care avea atâta trebuinţă.

După ce a primit scrisoarea, Sf. Filimon nu numai că l-a iertat pe Onisim dar l-a şi trimis înapoi la Roma, la Apostolul Pavel. Mai târziu, el a fost uns episcop în Gaza.

Dupa ce Sfantul Apostol Pavel s-a mutat la Domnul, Sfantul Onisim..............

Citește mai departe aici

×