x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cartea de duminica

Cartea de duminica

23 Dec 2007   •   00:00

Două romane nou-nouţe de la Editura Rao sunt recomandările de astăzi: "Colinele Edenului" şi "Miracolul".

Colinele Edenului

In anul 955 d.Hr., un filolog evreu preia din tradiţia orală evreiască adevărata istorie a lui Adam şi a Evei, numiţi Adam şi Havvah in scrierile sale. Prin compilarea datelor acestuia rezultă povestea fascinantă a protopărinţilor, poveste care nu are nimic in comun cu Geneza. Au fost oare Adam şi Eva alungaţi din Paradis pentru că au sfidat o poruncă divină, pentru că au dobăndit Cunoaşterea? Cine pe cine a convins să guste din fructul interzis? Chiar l-a ucis Cain pe Abel? Iată nişte intrebări incomode la care Francisco Munoz incearcă să dea altfel de răspunsuri.

Miracolul

Jeremy Marsh, ziarist la Scientific American, nu crede decăt in ceea ce vede cu propriii ochi şi urmăreşte cu obstinaţie să clarifice intămplările supranaturale, stranii şi neobişnuite. Atunci cănd aude că in cimitirul orăşelului Boone Creek din Carolina de Nord nişte apariţii fantomatice ii uluiesc pe locuitori, Jeremy, un sceptic innăscut, se decide să facă lumină in acest caz.

Colecţia Nautilus a Editurii Nemira vă recomandă două titluri aparţinănd lui Philip Jose Pharmer şi Gorge R.R. Martin.

Labirintul magic

Cănd toţi morţii Terrei reinvie in valea unui fluviu ce se intinde pe o intreagă planetă, o nouă viaţă ar trebui să inceapă, insă reinviaţii repetă prima lor existenţă. Iar in această bizară post-viaţă, in acest paradis in care grijile materiale nu există, indeletnicirile lor sunt aceleaşi: lupta pentru putere, războiul, sexul. Doar o infimă parte a populaţiei ajunge la izvorul Fluviului pentru a afla de ce Eticii au reinviat omenirea, de ce au existat neinţelegeri intre ei sau cine erau misterioşii conspiratori cosmici. Multe intrebări despre misterele Fluviului şi scopul pentru care a fost creat işi găsesc acum răspuns. Insă tribulaţiile celor aflaţi in căutarea adevărului nu sfărşesc aici...

Urzeala Tronurilor

Intrigi şi comploturi, tragedii şi trădări, victorii şi teroare in vremurile unor prevestiri sumbre. Soarta personajelor principale, a aliaţilor şi a duşmanilor lor se află intr-un echilibru precar, pentru că fiecare doreşte să căştige in jocul cel mai periculos dintre toate: Urzeala tronurilor.

×
Subiecte în articol: carte