x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cartea unuia dintre cei mai respectaţi jurnalişti de investigaţie, respinsă de Donald Trump

Cartea unuia dintre cei mai respectaţi jurnalişti de investigaţie, respinsă de Donald Trump

05 Sep 2018   •   13:59
Cartea unuia dintre cei mai respectaţi jurnalişti de investigaţie, respinsă de Donald Trump

Donald Trump a respins o carte extrem de critică la adresa preşedinţiei sale, semnată de unul dintre cei mai respectaţi jurnalişti de investigaţie, Bob Woodward. Preşedintele SUA a spus că lucrarea lui Bob Woodward este o “escrocherie pentru public” motivată politic, notează The Guardian.

Woodward, unul dintre jurnaliştii care au adus în atenţia publicului scandalul Watergate, a portretizat Casa Albă a lui Trump ca fiind haotică şi disfuncţională, în noua sa carte, Fear.

Woodward, care a pus bazele cărţii prin sute de ore de interviuri cu oameni cheie din administraţia lui Trump, afirmă că unele dintre aceste figuri au protejat SUA de Trump, prin simplul fapt că au ignorat ordinele necumpătate ale preşedintelui SUA.

În schimb, Trump a scris pe Twitter că Woodward lucrează pentru Partidul Democrat şi că data de lansare a cărţii a fost aleasă strategic pentru a afecta imaginea Republicanilor înainte de alegerile din noiembrie.

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a respins cartea, pe care a catalogat-o ca fiind “nimic mai mult decât poveşti fabricate, multe venite din partea foştilor angajaţi nemulţumiţi”.

“Deşi nu este tot timpul drăguţ, şi rar presa a vorbit despre asta, preşedintele Trump a eliminat procesul birocratic şi a livrat succese fără precedent pentru americani. Câteodată este neconvenţional, dar întotdeauna obţine rezultate. Democraţii şi aliaţii lor din media înţeleg că politicile preşedintelui funcţionează, iar cu un astfel de succes nimeni nu îl poate învinge în 2020 – nici măcar pe aproape”, a mai spus Sarah Sanders.

×