x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cărţi româneşti în Parcul Retiro din Madrid

Cărţi româneşti în Parcul Retiro din Madrid

de Maria Sârbu    |    24 Mai 2012   •   16:56

Un targ de carte cu totul atipic se deschide vineri, 25 mai, la Madrid: cel care se desfasoara in fiecare an, timp de aproape trei saptamani, in Parcul Retiro. Aici doar se vand carti si au loc intalniri intre cititori si scriitori, care acorda incontinuu autografe (targul nu este organizat de editori, nici de profesionisti ai industriei de carte; nici nu se vand drepturi de autor).

Printre sutele de standuri, unul, cel cu numarul 19, va fi cu carti traduse din romana in spaniola. Pentru prima data Romania este prezenta la acest eveniment, care impune anumite conditii: poti participa doar daca exista un numar important de titluri pe care sa le poti oferi, intr-un stand propriu, cititorilor si daca literatura tarii tale are deja o prezenta remarcabila, reala pe piata de carte spaniola, dupa cum ne informeaza ICR Madrid, a carui asidua activitate a condus la crearea unui loc special pentru literatura romana in spatiul spaniol. Astfel ICR Madrid a putut inchiria unul dintre 'foarte putinele standuri care pot fi inchiriate organismelor internationale in cadrul acestui targ'.

Institul Cultural Roman aduce, prin intermediul libariei 'Antonio Machado' din capitala Spaniei, majoritatea cartilor romanesti aparute in limba spaniola in ultimii cinci ani, peste o suta de titluri publicate cu si fara subventie ICR. Pentru prima data, cititorii de limba spaniola vor putea gasi toate aceste titluri intr-un singur loc.
Va fi prezent la deschiderea targului scriitorul Norman Manea, dupa care vor veni aici Mircea Cartarescu, Dan Lungu, Florin Lazarescu, Sorin Ghergut. Scriitorii romani invitati vor participa la diferite intalniri si vor acorda autografe.

×
Subiecte în articol: carte