x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte UPDATE Câştigătorii cărţii “Reflecţiile unui blog-trotter”

UPDATE Câştigătorii cărţii “Reflecţiile unui blog-trotter”

26 Oct 2017   •   09:22
UPDATE Câştigătorii cărţii “Reflecţiile unui blog-trotter”

Ioana Lee și-a tradus fascinația pentru culturile lumii, cu precădere pentru cea japoneză, prin studiile lingvistice și culturale, urmate de activitatea didactică și universitară, prin multilingvismul devenit o pasiune, precum și prin colaborările cu televiziuni, instituții de învățământ și agenții de modeling din Tokyo, Seul și București. În prezent Ioana locuiește în Washington D.C., unde se dedică, printre altele, website-ului www.ioanainternational.com, o creație proprie, pusă în slujba multiculturalismului, cu un accent pe România, SUA și… restul lumii. Se informează, stabilește contacte de afaceri și construiește poduri între culturi.

„Cărțile mele se bazează pe ideea de multiculturalism. Elementele culturale introduse fac parte în mod natural din șirul poveștirilor. Sunt povești adevărate care s-au desfășurat în diferite colțuri ale lumii”.

 

Citeste aici Ioana Lee: aventuri multiculturale pe trei continente

 

“Cartea poate fi citită și ca o ilustrare personală a ceea ce psihologii numesc asimilatorul cultural. Ea abundă de situații concrete care dau farmec oricărei lecturi. Ele sunt, însă, însoțite de reflecții, interogații, ezitări mărturisite, confidențe parcă șoptite la ureche, îndoieli. Adesea, Ioana Lee ia distanță față de ea însăși, se descrie ca personaj care trăiește în lumi și culturi diferite, văzându-și stângăciile, dar și îndrăznelile, totul povestit cu adieri de răsfăț narcisic și detașare ștrengărească”. Aurora Liiceanu

 

Răspunde corect la  întrebarea "Care este tema centrala a cărţilor scrise de Ioana Lee?"printr-un email la adresa "concurs@jurnalul.ro" şi poţi câştiga una dintre cărţile oferite de Jurnalul Naţional şi scriitoarea Ioana Lee. 

 

Castigatorii sunt:

Nicoleta Boldica

Tatiana Branoiu

Tudorita Luntraru

Veronica Mihai

Constantin Neacsa

Cristina Scacun

Aneta Andrei

Cristian Diaconu

Elena Madalina Birau

Luiza Ion

 

 

×