x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Centrul Cartii, prezent cu două lansări de carte și dezbateri, la standul ICR de la Bookfest 2019

Centrul Cartii, prezent cu două lansări de carte și dezbateri, la standul ICR de la Bookfest 2019

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Mai 2019   •   14:59
Centrul Cartii, prezent cu două lansări de carte și dezbateri,  la standul ICR de la Bookfest 2019

Cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest are loc în perioada 29 mai – 2 iunie 2019, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, iar Invitatul de Onoare al acestei ediții va fi Marea Britanie. Și în acest an, Institutul Cultural Român, prin Centrul Cărții, invită publicul la stand (A06), pentru o serie de evenimente, care se vor desfășura după următorul program:

Dezbaterea Respectul faţă de sine, respectul față de ceilalți, organizată pe 1 iunie, ora 12.00, cu prilejul lansării numărului 109 al revistei Lettre Internationale (editată și tipărită de ICR). Dezbaterea va fi susținută de  prof. univ. Adrian Mihalache şi prof. univ.Victor Ivanovici.

Lansarea volumului Dimitrie Cantemir - Un prince roumain à l'aube des Lumières européennes de Ştefan Lemny (editat și tipărit de Editura ICR) organizată pe 1 iunie, ora 13.00, la standul ICR,  stand A06. Participă autorul cărții, istoricul Ştefan Lemny şi George Neagoe, cercetător în cadrul Institutului de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu“, Academia Română.

Lansarea volumului Trilogia Transilvană de Miklos Banffy (editat și tipărit de ICR), organizată pe 1 iunie, ora 15.00, eveniment la care participă Marta Petreu, scriitoare, Kosa Andras, director al Institutului Balassi, Marius Tabacu, producător TV. Lansarea cărții va fi moderată de Andrei Novac, scriitor, director al Centrului Cărții din cadrul ICR.

Lectură din volumul Jos realitatea (Editura Paralela 45) de Florin Iaru, organizată pe 2 iunie, ora 14.30 la standul ICR. Prezentarea volumului va fi făcută de autor și de Cosmin Perţa, poet, prozator.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Marii Britanii din București.

 

Programul de vizitare al Bookfest  va fi următorul:

• miercuri, 29 mai — 10:00-20:00;  joi, 30 mai — 10:00-20:00; vineri, 31 mai — 10:00-21:00; sâmbătă, 1 iunie — 10:00-21:00; duminică, 2 iunie — 10:00-20:00.

 

Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România, un eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 30 mai – 3 iunie 2018) au fost prezenți circa 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost Statele Unite ale Americii, Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia. Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

În 2019, cel puțin 100.000 de vizitatori sunt așteptați la Romexpo începând de miercuri, 29 mai, pentru a lua parte la sărbătoarea cărții – Bookfest, în fiecare dintre cele cinci zile ale Salonului.

×
Subiecte în articol: bookfest