x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte China şi minunile sale

China şi minunile sale

de Sebastian S. Eduard    |    08 Noi 2009   •   00:00
China şi minunile sale
Sursa foto: THOMAS COEX/AFP

China este pe cale să devină o mare putere economică a lumii. Ce se află însă în spatele dezvoltării sale fulminante din secolul al XXI-lea? Care sunt rădăcinile şi specificul acestei mari civilizaţii?



Răspunsurile le găsiţi în acest volum de prestigiu, care prezintă în eseuri edificatoare şi cuprinzătoare aspecte diverse ale Chinei, de la minunile naturii - munţi, fluvii, Drumul Mătăsii, viaţa sălbatică - la arte, marile monumente ale trecutului şi oraşele animate de astăzi. Realizările artistice ale Chinei nu au egal: caligrafia, jadul, mătasea, ceramica, lacul, pictura, bronzul, mobilierul, grădinile - toate sunt descrise aici de experţi.

Se acordă atenţia cuvenită monumentelor celebre ca Oraşul Interzis din Beijing sau Marele Zid, dar nu sunt trecute cu vederea sculpturi, palate, morminte sau temple mai puţin cunoscute, însă de o frumuseţe uluitoare. Admirăm splendorile vechilor oraşe imperiale Xi'an şi Nanjing, dar şi replica dată în contemporaneitate de zgârie-norii din Beijing şi Shanghai, metropole moderne, în plină dezvoltare.

×
Subiecte în articol: carte