x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Conflicte care au schimbat lumea

Conflicte care au schimbat lumea

de Sebastian S. Eduard    |    15 Sep 2011   •   21:00
Conflicte care au schimbat lumea

De la razboaiele Lumii Antice si pana la Razboiul din Irak, volumul de fata reda istoria captivanta a conflictelor militare. Cartea 'Conflicte care au schimbat lumea' va poarta pe firul cronologic in miezul celor mai relevante 175 de conflicte ale umanitatii, accentuand im­por­tan­ta lor pentru contemporaneitate.

Autorul da numeroase detalii despre tipul de conflict, cadrul geografic si istoric, partile combatante, rezultatele si efectele pe termen scurt sau indelungat pentru tarile implicate. Pasiunea lui Rodney Castleden pentru istorie, geografie, arheologie si admirabila sa onestitate – nu nu­mai fata de cititorii preocupati de aceste teme, ci si fata de istoricii si cercetatorii domeniului – au contribuit la nasterea unor carti de mare succes. Cele peste 40 de lucrari ale sale sunt apreciate in intreaga lume datorita cer­ce­tarilor sale meticuloase, dar si fluentei si accesibilitatii scrierii. Profesorul de istorie care lo­cu­ieste si preda in Brighton are meritul de a trans­pune episoade obscure ale istoriei intr-un limbaj familiar unui public cat mai larg. Volumul a aparut la Editura Meteor Press.

Semnale editoriale
Povestiri - Polirom. Dupa proiectele dedicate laureatilor Nobelului literar Samuel Bec­kett si Saul Be­l­low, Polirom continua seria vo­lumelor de 'in­tegrala a prozei scurte' cu John Cheever, unul dintre cei mai importanti prozatori americani ai secolului al XX-lea, supranumit de criticii de peste Ocean 'Cehov al suburbiilor'. Volumul de fata, scris cu ironie pentru a mai indulci tonurile sumbre
ale unei lumi marcate de razboi, prezinta integrala prozei scurte a fost distins cu Pulitzer Prize, National Books Critics Circle Award si American Book Award.

Nu ma uita! - Nemira. Colectia Gossip Girl se mai imbogateste cu un volum, sem­nat Cecily von Ziegesar. 'Exis­ta un singur lu­cru mai rau de­cat sa se vorbeas­ca despre tine, anu­me sa nu se vorbeasca despre tine', spunea Oscar Wilde, iar eroi­ne­le romanului, care obtin ceea ce do­resc 'chiar daca unii tipi sunt deja dati' stiu din plin acest lucru. Intra asa­dar in lumea Gossip Girl – o lume in care sa dai o petrecere de ramas-bun in­seamna sa inchiriezi un autobuz pentru doua sute dintre cei mai apropiati prieteni, in care gelozia si tradarea sunt mereu oaspeti de onoare.

Benvenuto Cellini - Rao. Benvenuto Cellini: o viata mar­cata de intrigi si crima, conjurare de demoni si pasiuni interzise. Aceas­­ta este po­ves­tea vietii sale, po­vestita de ser­vi­to­rul si to­va­ra­sul sau din co­pi­la­rie si pana la moar­tea sa. Cellini a fost unul dintre cei mai apreciati autori ai timpului sau. A lucrat pentru papi si pentru regi, a fost deseori implicat in dueluri si cri­me, a luptat impotriva ad­ver­sarilor sai si impotriva propriu­lui temperament si a creat cele mai im­por­tante opere de arta.

×
Subiecte în articol: carte