x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cum începe fericirea: "Jurnalul unei pasiuni"

Cum începe fericirea: "Jurnalul unei pasiuni"

de Sebastian S. Eduard    |    11 Sep 2009   •   00:00
Cum începe fericirea: "Jurnalul unei pasiuni"
Sursa foto: /Stock Xpert

Editura Trei ne propune un nou volum în colecţia Eroscop: "Fericirea. Jurnalul unei pasiuni".

El este un scriitor de 39 de ani, aflat în aşteptarea unor zile mai bune. Ea este cu zece ani mai tânără decât el şi a studiat Artele. Amândoi sunt căsătoriţi şi amândoi, în aceeaşi măsură, plictisiţi. Se plac, se evită, se regăsesc. Rezultatul: pasiune la prima vedere şi o dorinţă care nu încetează să crească pe măsură ce se împlineşte. Drogaţi unul cu celălalt, nu îşi doresc altceva decât doze din ce în ce mai puternice de erotism. Aşa începe fericirea. Ducând două vieţi, una oficială, cealaltă nu. Punând mai presus de orice chemarea trupului.

Crezând în această fericire. Nu vorbesc prea mult. În schimb, îşi iau notiţe. Însemnările ei populează paginile din stânga ale acestui scurt, dar cutremurător roman. Ale lui, paginile din dreapta. O relatare toridă, directă şi lipsită de pudoare a relaţiei dintre o femeie care se oferă întru totul şi un bărbat care nu-şi refuză nici o fantasmă.

AUTORUL
Denis Robert este jurnalist francez, romancier, eseist şi regizor. Este vestit pentru articolele despre scandalurile financiare şi politice pe care le-a scris şi pentru jurnalismul neconvenţional pe care îl practică. A lucrat mai întâi la Actuel, apoi se angajează în 1984 la Libération, unde se ocupă cu demascarea unor cazuri de corupţie. Părăseşte Libération în 1996, pentru a evita să cadă în rutină. Scrie cartea "Pendant les «affaires», les affaires continuent", o meditaţie asupra corupţiei, a dificultăţilor întâmpinate de justiţie pentru a-şi îndeplini rolul şi asupra minciunii din mediul politic.

Între 1998 şi 2000 scrie patru romane, printre care "Fericirea", roman erotic publicat în peste 20 de ţări.

×
Subiecte în articol: carte editura trei eroscop