x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cum să ne bucurăm de capitalism...

Cum să ne bucurăm de capitalism...

28 Iun 2009   •   00:00
Cum să ne bucurăm de capitalism...

Vă mai amintiţi de Kjell A. Nordstrom şi Jones Ridderstrale? Nu, nu sunt ultimele biblioteci de la Ikea... Ei, vedeţi? Exact! "Funcy Business" şi "Karaoke Capitalism".

Ei bine, după "Funcy Business" şi "Karaoke Capitalism" urmează un nou volum, "Funky Business Forever". Sau altfel spus "Cum să ne bucurăm de capitalism". În 2003, "Funky Business" revoluţiona modul în care priveai economia, societatea şi propria ta valoare. Red Magazine o considera "cea mai mobilizatoare biblie a filozofiei moderne de afaceri".

După 6 ani, cei doi funksteri se întreabă cum au trecut teoriile lor testul timpului şi mai ales încotro ne îndreptăm. Vreţi să ştiţi ce trebuie să faceţi mâine? Cine poate şti? "Funky Business Forever" vă încurajează să priviţi în jur şi să încercaţi să înţelegeţi lumea. Şi vă oferă o variantă de înţelegere a lumii, pornind de la 19 adevăruri funky şi implicaţiile lor: valul de ieftiniri, feminizarea activităţilor umane, statele înlocuite de metropole, competiţia generică şi capitaliştii anonimi, corporaţia tradiţională modificată de progresul tehnologic sau locul tău în reţeaua globală.

"Microsoft şi FedEx au fost create în plină criză economică, în anii '70", cred autorii. "Tot în acea perioadă, P&G a lansat pe piaţă Pringels, un brand care valorează azi un miliard de dolari. Succesul e de partea celor îndrăzneţi şi curajoşi. Viitorul este al celor care ies în faţă în perioade în care toţi stau pe loc. «Funky Business Forever» este o strigare la luptă. Aspiră, inspiră şi transpiră ca să poţi schimba ceva; numai astfel te vei putea bucura de capitalism!"

×
Subiecte în articol: carte