x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cum să-ți schimbi viața în doar 5 secunde

Cum să-ți schimbi viața în doar 5 secunde

03 Mai 2018   •   15:50
Cum să-ți schimbi viața în doar 5 secunde

5 secunde. De atât spune Mel Robbins că e nevoie pentru a-ți schimba viața. Autoarea ne propune o soluție simplă – care dă și titlul bestellerului său, Regula de 5 secunde – pentru a combate acea tendința de a amâna anumite decizii și acțiuni, pe care o avem cu toții.   

5 secunde pentru a-ți schimba viața? Ei bine da, e de părere Mel Robbins, care trece în revistă în volumul publicat în România la editura Lifestyle Publishing, experiențe personale care au condus-o la formularea acestei reguli simple și eficiente. „Ești pe cale să înveți un lucru remarcabil – durează doar cinci secunde ca să-ți schimbi viața”, spune Mel. „Sună ca o șmecherie, nu-i așa? Dar nu e. E știință.”

 

Cum funcționează Regula de 5 secunde?

Când ezităm în loc să acționăm, Mel ne sfătuiește să numărăm invers: 5-4-3-2-1 și să apoi să trecem imediat la fapte. Regula aceasta este o formă de metacogniție simplă, confirmată științific. Atunci când este folosită produce o transformare la nivel mental, o schimbare imediată și durabilă a comportamentului. Este întrerupt astfel obiceiul de a analiza prea mult o situație și se activează lobul frontal, care declanșează acțiunea.

 

La ce folosește Regula de 5 secunde?

Regula de 5 secunde funcționează tocmai pentru că e atât de simplă. Totul este să vrei să o aplici și să nu renunți la acest ritual. Iată la ce folosește:

  • Te învață CUM să faci schimbarea.
  • Te ajută să devii mai productiv și să capeți încredere în forțele tale.
  • Te împinge să ieși din zona de confort pentru a deveni mai eficient. În fiecare dintre noi se ascunde un star, un lider, un sportiv, un artist, un geniu. De ce să nu-i dăm voie să se arate?
  • Te ajută să-ți controlezi emoțiile.
  • Este un instrument puternic în lupta cu depdendențele și depresia.
  • Te ajută să nu-ți mai faci griji inutile.

 

 

Regula de 5 secunde, de Mel Robbins, a apărut la editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei.

 

Vlogger, antreprenoare de success, autoare de bestselleruri, comentator și analist CNN, gazda unor emisiuni de radio și TV de mare audiență, redactor colaborator la revista SUCCESS,  Mel Robbins a devenit, după apariția acestei cărți, unul dintre cei mai căutați speakeri din lume.

×
Subiecte în articol: Regula de 5 secunde Mel Robbins