x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cuvintele...

Cuvintele...

de Sebastian S. Eduard    |    16 Dec 2007   •   00:00
Cuvintele...
Sursa foto: Alex Gumerov/

Se poartă in continuare literatură motivaţională, iar "Puterea cuvintelor" (Hal Urban) vine să ne sugereze căte ceva... Pe scurt: ce să spui ca să ai succes... Cool, nu?

Se poartă in continuare literatură motivaţională, iar "Puterea cuvintelor" (Hal Urban) vine să ne sugereze căte ceva... Pe scurt: ce să spui ca să ai succes... Cool, nu?

Cuvintele reprezintă instrumente la care am avut acces dintotdeauna şi pe care le-am tot utilizat incă din ziua in care am inceput să vorbim. Le considerăm ca făcănd parte din rutină. Deseori vorbim fără a găndi in prealabil şi fără a fi conştienţi de impactul cuvintelor noastre. Şi, cu toate acestea, pot avea un impact de zile mari - atăt asupra noastră, dar cu precădere asupra altora.

CIVILIZAŢIE. S-a mai spus căndva şi că limba reprezintă un indice al gradului de civilizaţie. Ceea ce auzim in jurul nostru zi de zi transmite foarte multe despre cultura noastră, despre etosul propriu şi, totodată, despre respectul pentru semenii noştri. Cea mai mare parte din limbajul cu care avem de-a face astăzi posedă o doză de duritate. Mai precis, acesta este deseori necizelat, trădănd furie şi intenţii negative. Dăm peste el oriunde mergem şi provine de la persoane care aparţin tuturor categoriilor de vărstă.

Â
PUTEREA.Limbajul, fiind pionul esenţial in tumultul fiecărei zile, această carte işi propune să ne determine să devenim conştienţi de imensa putere a cuvintelor, pentru a invăţa să le alegem cu mai multă atenţie; să ne ajute să invăţăm cum să observăm părţile bune ale fiecărui om şi ale fiecărui lucru, identificănd totodată oportunităţi de a transpune in cuvinte observaţii benefice; să transforme limbajul pozitiv intr-un instrument pe care să il folosim cu multă uşurinţă şi naturaleţe. Propriul nivel de fericire şi chiar respectul de sine vor spori in momentul in care vom reuşi să găsim punctul de echilibru al mesajelor şi al cuvintelor pe care le alegem pentru a le transmite.

AUTORUL... Hal Urban este doctor in istorie, educaţie şi psihologie la Universitatea din San Francisco. Vreme de 35 de ani a fost profesor. Prima sa carte - "Life’s Greatest Lesson" - a fost onorată cu titlul "cea mai inspirată carte a anului" de către Writer’s Digest.

sebastian.eduard@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: carte