x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Damen Tango

Damen Tango

21 Iun 2009   •   00:00
Damen Tango

Două romane, să le zicem "de epocă" în lipsa unui termen mai puţin general, au apărut la Nemira în colecţia Damen Tango.



4987-94894-1_carte_scancopy.jpgMaria Antoaneta
Maria Antoaneta, o regină dedată plăcerilor, al cărei egoism a stârnit mânia populară, precum şi nefericirea şi încăpăţânarea soţului ei, Ludovic al XVI-lea. Cu toate acestea, Mirabeau a spus-o poate cel mai bine: "Regele nu are decât un bărbat în anturaj, pe propria sa soţie". Victima ideală, victimă a nobilimii şi a unei părţi a clerului, regina a căzut pradă unei maşini infernale pe care nici măcar regele nu a putut-o opri. Un roman istoric care reabilitează o femeie calomniată şi caricaturizată mai întâi de intriganţii Revoluţiei  şi apoi de Istorie.

 4987-94895-2carti_scancopy.jpg
Pasiune
Romanul lui A.S. Byatt a primit Premiul Man Booker şi Premiul Internaţional pentru Ficţiune Irish Times şi a fost ecranizat în 2002, în regia lui Neil LaBute, cu Gwyneth Paltrow şi Aaron Eckhart în rolurile principale. Mai mult, volumul de faţă a fost selectat ca unul dintre cele mai bune 100 de romane de limbă engleză ale secolului al XX-lea de Time Magazine. Vă lăsăm plăcerea lecturii şi nu facem decât să vă dăm un citat din The New York Times Book Review: "A.S. Byatt e o povestitoare care ar putea să-l ţină pe sultan la picioarele tronului pentru o mie şi una de nopţi".

×
Subiecte în articol: carte