x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte De miercuri, 16 ianuarie, exclusiv cu Jurnalul. "Marile cutremure din istoria României și previziuni despre următoarea catastrofă seismică"

De miercuri, 16 ianuarie, exclusiv cu Jurnalul. "Marile cutremure din istoria României și previziuni despre următoarea catastrofă seismică"

16 Ian 2019   •   09:48
De miercuri, 16 ianuarie, exclusiv cu Jurnalul. "Marile cutremure din istoria României și previziuni despre următoarea catastrofă seismică"

Colecția APOCALIPTICA revine! De miercuri caută la difuzorii de presă Jurnalul şi volumul  "Marile cutremure din istoria României și previziuni despre următoarea catastrofă seismică". Află de ce România se află pe lista ţărilor cu risc seismic, care au fost poveştile celor mai terifiante cutremure din istoria noastră, care sunt previziunile, dar şi teorii despre războiul geofizic ori avertismentul lui Arsenie Boca în ceea ce priveşte mişcările telurice din ţară.

Seara de 4 martie 1977 a fost cea mai tragică din istoria recentă a României. Bucureștiul – dar și Zimnicea - a cunoscut un cutremur devastator, cu circa 1.600 de morți înregistrați inițial (deși se spune că cifra reală ar fi fost, în realitate, cu mult mai mare, ea fiind intenționat diminuată de aparatul de propagandă al lui Ceaușescu).

Un asemenea dezastru s-ar putea repeta, practic, oricând, iar specialiștii nu s-au pus de acord în privința iminenței unui nou cutremur. Dacă, într-adevăr, acesta se va produce în viitorul apropiat și va avea, așa cum se estimează, o magnitudine în jurul a 8 grade pe scara Richter, consecințele ar fi incalculabile, ținând cont că majoritatea clădirilor vechi nu au fost consolidate, iar multe dintre cele noi sunt prost construite.

Însă, cutremurele din România sunt ele, toate, fenomene naturale sau nu cumva unele - precum seria incredibilă de 300 înregistrate într-un interval scurt în toamna lui 2013 - sunt, de fapt, provocate de așa-zisul „război geofizic” despre care se vorbește tot mai insistent?!?…

Iată ce poţi citi în volumul 2 al colecţiei Apocaliptica:

Seismicitatea României - neșansa mioritică a Curburii Carpaților

Cutremurul din 1802, când s-a prăbușit Turnul Colței, și alte nenorociri provocate de „blestemele Domnului”

Seismul din 1940 sau un dezastru național nu vine niciodată singur

4 martie 1977 - cea mai groaznică seară din istoria Bucureștilor

„Vin tancurile!” După „Duminica Orbului”, cutremurele din 1990

Războiul geofizic și alte teorii ale conspirației legate de cutremurele din România

Avertismentul lui Arsenie Boca

Predicții pentru un nou episod seismic devastator în România

ANEXĂ. Cronologia principalelor cutremure din România în perioada 1022-2018

Nu rata o carte apărută în premieră în românia şi distribuită exclusiv cu Jurnalul începând de miercuri, 16 ianuarie, la preţul special de 15,9 lei ziarul + cartea.

×
Subiecte în articol: Colecția APOCALIPTICA