x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Despre shopping, la modul serios

Despre shopping, la modul serios

de Sebastian S. Eduard    |    28 Apr 2011   •   22:36
Despre shopping, la modul serios
Sursa foto: /Thinkstock

162884-32-35tv-50.jpgCât de multe ştim despre motivele pentru care cumpărăm? Ce ne influenţează cu adevărat în talmeş-balmeşul mesajelor din lumea actuală? În Buyology, Martin Lindstrom ne prezintă descoperirile uimitoare pe care le-a făcut în timpul unui inovator studiu de neuromarketing, desfăşurat pe o perioadă de trei ani şi ale cărui costuri s-au ridicat la şapte milioane de dolari – un experiment de ultimă oră, care a examinat minţile a 2.000 de voluntari din întreaga lume, în raport cu expunerea la diverse reclame, logo-uri, spoturi pu­blicitare, branduri şi produse.

 

Să fie adevărat că sexul vinde? Suntem încă înconjuraţi de publicitate subliminală? Sunt capabile brandurile „cool” să activeze instinctul sexual? Celelalte simţuri ale noastre – mirosul, simţul tactil şi auzul – pot fi stârnite atunci când vedem un produs? Senzaţionalele rezultate obţinute de Lindstrom zdruncină, în mare măsură, opinia tradiţională cu privire la ceea ce ne captează interesul – şi ne determină să cumpărăm.
„Scrisă în ritmul alert al unui roman poliţist, Buyology ne dezvăluie ceea ce ştiu inventatorii neuromarketingului despre deciziile pe care le luăm”, este de părere  celebrul doctor Oz, pentru că ne oferă „o perspectivă fascinantă asupra mo­dului în care consumatorii percep logo-urile, reclamele, spoturile publicitare, brandurile şi produsele” (Time)

Semnale editorial
Ritualul/ Cercul secret - Corint. Forţată să se mute din însorita Californie în mohorâtul orăşel New Salem, Cassie tânjeste la început după vechea ei viaţă. Cu timpul, se simte ciudat de legată de un grup de adolescenţi care face legea în şcoala ei. Iniţiată în sabatul vrăjitoarelor, care stăpâneşte acolo de secole, este atrasă în Cercul secret şi are parte de o aventură năucitoare şi terifiantă. O fascinantă poveste despre iubire, mistere întunecate şi puteri supranaturale de la autoarea seriei de bestse­lleruri „Jurnalele Vam­pirilor” – L.J. Smith.

Menajeria lui Jamrach - Allfa. Londra, 1857. La docuri,  în vălmăşagul  de mirodenii  indiene, statuete chinezeşti,  diavoli tasmanieni şi alte creaturi nemaivazute, un băieţel este atacat de un tigru. Pentru curaj, micul Jaffy Brown se alege cu o slujbă  la menajeria lui Jamrach, negustor de curiozităţi. Când prietenul lui, Tim, se îmbarcă pe o balenieră şi porneşte în căutarea măreţului dragon din Marile Sudului, Jaffy îl urmează. După o vreme se dezlănţuie iadul. Oamenii aduc pe vas „piaza rea”. Superstiţiile marinăreşti prind viaţă. Cât de monstruos poate fi să supravieţuieşti?
 
Evantaiul lui Yasumi - Nemira. În anul 1.000, în Japonia, tânăra Yasumi îşi părăseşte provincia natală la scurt timp după moartea mamei sale, hotărâtă să ajungă la curtea imperială de la Kyoto şi să reabiliteze numele familiei în sânul atotputernicului clan Fujiwara. Dar, tânăra simplă şi lipsită de educaţie, Yasumi se va trezi în faţa unei curţi erudite şi rafinate. Cum va face faţă „micuţa barbară” unei lumi în care distincţia, mânuirea evantaiului şi subtilitatea gustului poetic sunt la rang de lege?

×
Subiecte în articol: carte