x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Dilema - Care va fi soarta lui Harry Potter?

Dilema - Care va fi soarta lui Harry Potter?

13 Aug 2006   •   00:00

Din ce in ce mai multe personaje - si nu numai fani - sunt ingrijorate de ce va face J.K. Rowling cu eroul sau. Il va omori, asa cum deja se spune? Pe lista celor ingrijorati apar acum alte doua nume. Scriitorii americani John Irving si Stephen King au pledat pentru viata celebrului personaj Harry Potter

Din ce in ce mai multe personaje - si nu numai fani - sunt ingrijorate de ce va face J.K. Rowling cu eroul sau. Il va omori, asa cum deja se spune? Pe lista celor ingrijorati apar acum alte doua nume. Scriitorii americani John Irving si Stephen King au pledat pentru viata celebrului personaj Harry Potter, despre care autoarea acestuia, J.K. Rowling, a declarat ca s-ar putea sa-l "ucida" in ultima carte a seriei care il are ca protagonist, informeaza abc.com.

"Ii tin pumnii lui Harry", a declarat Irving in timpul unei conferinte de presa tinuta inaintea unei lecturi in scopuri caritabile organizata la Radio City Music Hall, New York, la care au participat si Stephen King, si J.K. Rowling.

Irving, autorul unor best-seller-uri printre care si "Lumea dupa Garp", a declarat ca el si King considera necesar sa pledeze cazul vrajitorului in fata lui Rowling, care lucreaza la cea de-a saptea parte si ultima din seria "Harry Potter" si care a declarat in urma cu o luna ca doua dintre cele trei personaje principale ale cartii vor muri.

King, care a devenit celebru in 1974 cu romanul "Carrie", a declarat ca are incredere ca Rowling va fi "dreapta" cu eroul ei. "Nu vreau sa cada peste cascada Reichenbach", a mai spus King, facand referire la efortul depus de scriitorul Arthur Conan Doyle pentru a-si ucide personajul care l-a facut celebru, detectivul Sherlock Holmes. In urma presiunilor din partea cititorilor de a-l "invia" pe Holmes, Conan Doyle a scris un alt roman in care a prezentat modul in care a supravietuit detectivul.

×
Subiecte în articol: carte