x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Din nou despre Marc Levy

Din nou despre Marc Levy

29 Dec 2009   •   00:00
Din nou despre Marc Levy

Marc Levy este la ora actuală, fără îndoială, cel mai citit autor francez din lumea întreagă. Cărţile lui sunt traduse în 41 de limbi, regăsindu-se pe majoritatea listelor de bestseller din ţările în care este publicat.



Editura Trei a publicat până acum toate romanele lui Marc Levy: "Şi dacă e adevărat...", "În altă viaţă", "Te voi revedea", "Unde eşti?", "Şapte zile pentru o eternitate", "Prietenii mei, iubirile mele", "Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus", "Copiii libertăţii". "Prima zi" este unul dintre cele două romane pe care autorul le-a publicat în 2009 şi care, iată, acum este tradus şi în limba română.

Un obiect straniu a fost găsit într-un vulcan. Descoperirea şi analiza lui vor revoluţiona tot ceea ce se ştie până acum despre naşterea Pământului. El este astrofizician, specialist în stele extrasolare şi vrea să afle cum s-a născut Universul. Ea - arheolog şi caută urmele primului om pe Terra. Împreună vor călători din fundul deşertului Atacama până în mijlocul Chinei, trecând prin Africa de Est, Marea Egee, Amsterdam, Paris şi Londra şi vor trăi o aventură ce va schimba atât cursul vieţii lor, cât şi pe cel al istoriei.

"De-a lungul anilor, Marc Levy a sedus milioane de cititori. Care este secretul lui? Scrie într-un mod accesibil despre problemele esenţiale ale oamenilor: dragoste, prietenie, viaţă şi misterele acesteia", scrie Paris Match.


SEMNALE EDITORIALE


5478-110248-scan0026.jpgMaria
NEMIRA.
În romanul "Maria", Marek Halter încearcă să rezolve unul dintre cele mai mari mistere ale creştinismului. Este povestea femeii, înainte ca aceasta să devină mama lui Iisus. Exista vreun om... care să nu cunoască numele Mariei, maica lui Iisus, cea care a dat naştere celei mai profunde răsturnări spirituale de la apariţia monoteismului încoace? Cu toate acestea, ceea ce aflăm din Evanghelii despre ea se rezumă doar la câteva versete eliptice, misterioase. Cartea de faţă este povestea tinerei evreice, fără însă să aibă nimic în comun cu portretul canonic.

5478-110249-scan0026copy.jpgSteaua rătăcitoare
UNIVERS.
În vara anului 1943, într-un sătuc din Nisa transformat în ghetou de ocupanţii italieni, adolescenta Esther descoperă ce înseamnă să fii evreu în vremuri de restrişte. Fata învaţă lecţia dură a fricii, a umilinţei şi a durerii pricinuite de pierderea unui părinte. După război, odată ajunsă în noul stat Israel, speranţele lui Esther se năruie în faţa realităţii dure: tărâmul făgăduinţei nu e aducător de alinare decât pentru câţiva. Aici o cunoaşte pe Nejma, o tânără palestiniană din taberele de refugiaţi, a cărei disperare o înţelege prea bine, după cum înţelege şi că, atâta vreme cât războaiele vor continua să existe, cei fără patrie nu sunt altceva decât nişte stele rătăcitoare.

5478-110251-povesti.jpgPoveşti
RAO.
După "Când Moş Crăciun a căzut din cer" şi "Călăreţul dragonului", Cornelia Funke revine la Rao cu "Poveşti - despre devoratorii de cărţi, fantome din pod şi alte personaje de basm". Această neobişnuită carte de poveşti face să bată mai tare inima cititorilor săi. Cu arta ei de povestitoare, autoarea îşi conduce publicul într-o tainică lume de basm, din care fac parte un devorator şi povestitor de cărţi, un monstru de frigider mâncăcios şi multe alte personaje, care trec prin aventuri extraodinare.

×
Subiecte în articol: carte