x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte EDITURA RAO/Cărţi pentru întreaga familie

EDITURA RAO/Cărţi pentru întreaga familie

de cristina stamatescu    |    16 Noi 2008   •   00:00
EDITURA RAO/Cărţi pentru întreaga familie

O serie de ghiduri apărută la Editura RAO aduc misterele lumii la doar câteva pagini distanţă de orice curios. "Universul", "Terra" şi "Animale" ies din tiparele obişnuitelor apariţii editoriale...



Întrebările precum "ce e o cometă", "cum a apărut Universul", "cum ar putea evolua în viitor" îşi găsesc răspuns într-o carte excepţională, cu o arie de cuprindere exhaustivă, care îşi poartă cititorul într-o fascinantă călătorie prin Sistemul nostru Solar şi mult dincolo de el. "Universul" explică forţele şi procesele care guvernează cosmosul şi înfăţişează planetele şi galaxiile. Cu ajutorul sutelor de imagini, fotografii şi hărţi cosmice, cititorul poate "vedea" fenomene precum naşterea stelelor sau prăbuşirea unor nori muribunzi. Cartea este structurată pe capitole, care fac din "călătoria" prin Univers o aventură de neuitat: "Începutul şi sfârşitul Universului", "Explorarea spaţiului", "Sistemul Solar", "Dincolo de Calea Lactee", "Ghid ceresc lunar" sau "Constelaţiile". Coordonatorul ghidului, Martin Rees, este profesor de cosmologie şi astrofizică şi director al Colegiului Trinity de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, ocupând pentru o perioadă şi postul de astronom regal.

"TERRA" ŞI "ANIMALE". Cele peste 2.000 de fotografii uimitoare şi mai bine de 1.200 de hărţi cuprinse în "Terra" vorbesc elocvent despre diversitatea planetei noastre. Cititorul e invitat să descopere cele mai impresionante, fermecătoare şi insolite locuri de pe Pământ: de la aridul Deşert Atacama la erupţiile violente ale vulcanului Etna, de la apele învolburate ale Nilului la întinderile nesfârşite ale Pacificului. "Terra" este un ghid somptuos, gândit şi realizat de experţii Institutului Smithsonian. Imaginile digitale artistice şi textul clar contribuie la explicarea unor procese ştiinţifice complexe pe înţelesul întregii familii.
Despre "Animale" s-a spus că este o lucrare care trebuie ţinută deschisă pe masă, nu pusă în bibliotecă. Impactul vizual al acestui ghid prin lumea necuvântătoarelor este inegalabil: fotografii spectaculoase, hărţi şi simboluri descriu şi explică tot ceea ce trebuie ştiut despre animale. De la cele mai mari mamifere la cele mai mici nevertebrate, enciclopedia cataloghează fiecare familie importantă şi face profilul a peste 2.000 de specii. Informaţiile complete despre habitate, caracteristici şi obiceiuri de viaţă sunt cuprinse într-un volum recomandat drept o lectură de referinţă pentru toate vârstele.

×
Subiecte în articol: carte