x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Enciclopedia fenomenelor inexplicabile.

Enciclopedia fenomenelor inexplicabile.

de Sebastian S. Eduard    |    09 Iun 2011   •   21:00
Enciclopedia fenomenelor inexplicabile.

Enciclopedia Gale a fenomenelor neo­bis­nuite si inexplicabile ofera informatii cu­prin­zatoare si obiective despre mistere fara ras­puns, capacitati paranormale, fenomene religioase, magie, fenomenul OZN si mituri apa­rute in diverse culturi.

Cele trei volume sunt foarte bogate in in­for­matii, constituind un instrument valo­ros, care le ofera utilizatorilor oportunitatea de a eva­lua numeroasele ipoteze si contraipoteze pri­vitoare la fenomenele enigmatice. Multe dintre aceste ipoteze au fost expuse de-a lungul timpului in filme, emisiuni radiofonice, carti si pe internet, dar in nici unul dintre ca­zuri nu au fost atatea informatii solide si obiec­tive.
Subiectele controversate sunt prezentate din mai multe puncte de vedere, iar senzatio­nalismul a fost tinut la distanta, asa incat credi­bilitatea subiectelor abordate sa ramana neatinsa. Maniera de prezentare le permite cititorilor sa-si utilizeze abilitatile cognitive critice pentru a delimita fap­tele de fictiune, opiniile de dog­ma si adevarul de le­gen­da pentru fiecare enig­ma care a intrigat, uimit sau vra­jit omenirea, de-a lun­gul secolelor.

Enciclopedia este formata din 14 capitole mari, acoperind o gama larga de subiecte de interes: Misterele lumii de dincolo, sa­manii, spiritismul si misti­cii, Fenomenele religioase, Religii si culte misterioase, Societati secrete, Magie si vrajitorie, Profetie si divinatie, Obiecte cu puteri tai­nice, Locuri cu puteri tainice, Spirite si fantome, Creaturi misterioase, Mistere ale mintii, Superstitii si mituri, Invadatori din spatiu.

Dupa fiecare capitol o sectiune de lecturi suplimentare face trimitere la cartile, publicatiile, programele tv, site-urile de internet, filmele si documentele folosite, oferind cititorului bogate oportunitati de cercetare a subiectului pe cont propriu.

Semnale editoriale
Inima cusuta - Vellant. Volumul, aparut in 2007, este primul roman al lui ­Carole Martinez. Viata tumultuoasa a Fras­quitei ­Carasco, eroina romanu­lui, este povestita de fiica sa cea mica, Soledad. Pusa zalog si pierduta de sotul ei cu ocazia unei lupte de cocosi, ­Frasquita fuge din satul natal din sudul Spaniei impreuna cu cei cinci copii. Traverseaza Andalusia si ajunge in Africa, ­intalnind in ­drumul sau rascoale taranesti, creaturi malefice si spirite ­generoase.

Doamna presedinta - Trei. Helen ­Lardahl Bentley, prima femeie presedinte a Statelor Unite, ­tocmai a invins-o in alegeri pe Hillary Clinton. Face o vizita oficiala in Norvegia, tara cu un potential de risc extrem de mic, de altfel. Dar, in plina zi de sarbatoare nationala a Norvegiei, presedinta americana dispare fara urma din camera ei de hotel, in ciuda maximei securitati si a camerelor vigilente de luat vederi. Politia norvegiana e in alerta, FBI-ul soseste de urgenta la Oslo...

Urmarirea - Rao. La in­ce­putul anilor 1900, un spargator de banci fara scru­pule isi face in­trarea la locul faptei sub de­ghi­zari fara cusur, dupa o ­analiza minu­tioasa a locurilor si a ­obi­ceiurilor, dupa care ii ucide fara nici o remuscare pe toti cei prezenti, reusind astfel sa ramana ­neidentificat. Pe urmele acestui infractor periculos porneste Isaac Bell, un detectiv inzestrat atat fizic, cat si intelectual, suficient de bogat incat sa isi permita o viata de huzur, dar care este prea tanar si prea plin de energie pentru a se multumi numai cu atat.

×
Subiecte în articol: carte