x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Exclusiv cu Jurnalul de miercuri, 20 iunie. "Mădălina Manole - o sinucidere sub semnul întrebării"

Exclusiv cu Jurnalul de miercuri, 20 iunie. "Mădălina Manole - o sinucidere sub semnul întrebării"

19 Iun 2018   •   14:53
Exclusiv cu Jurnalul de miercuri, 20 iunie. "Mădălina Manole - o sinucidere sub semnul întrebării"

“Fata cu părul de foc” a muzicii românești - a şocat pe toată lumea pe 14 iulie 2010, fix în dimineața zilei în care împlinea 43 de ani, când s-a sinucis înghițind Furadan, un puternic insecticid agricol. Ziarele şi televiziunile au tot dezbătut groaznicul eveniment, însă au rămas multe lucruri nespuse. Acestea au fost prinse în cartea "Mădălina Manole - o sinucidere sub semnul întrebării ", care apare miercuri, 20 iunie, împreună cu ziarul Jurnalul.


Cariera vedetei, lansată de primul ei soț, compozitorul Șerban Georgescu, intrase într-un con de umbră. Mădălina era depresivă și se pare că nu se afla la prima tentativă de suicid. Recăsătorită cu Petru Mircea, ea avea și un băiețel, în vârstă de un an la momentul petrecerii tragediei, însă familia nu s-a dovedit a fi cea mai bună soluție de ancorare în realitate.

Dispariția tragică a Mădălinei lasă în urmă o serie de întrebări deocamdată fără răspuns. De altfel, părinții cântăreței nu s-au împăcat niciodată cu teoria sinuciderii. Și nici cu ginerele lor, căruia i-au adus o serie de acuze grave! Recent, un specialist american - “profiler” FBI - a reexaminat cazul și a stabilit că, de fapt, ar fi vorba de o crimă, urmând să facă o cerere de redeschidere a dosarului morții Mădălinei Manole.

 

 

Sinucidere reușită la a patra încercare
Stresată la maximum și - foarte posibil - afectată sever de depresia post-natală, suferind de oboseală cronică de pe urma activității susținute în studio pentru înregistrarea ultimului album, obsedată de o cură de slăbire ce presupunea, se pare, și steroizi anabolizanți (substanțe ce pot provoca depresii acute), Mădălina Manole clachează în primăvara lui 2010 și, la începutul verii, are câteva tentative de sinucidere!

Artista mai avusese cel puţin trei asemenea încercări, reiese din ancheta procurorilor în dosarul morţii Mădălinei Manole, citată de o importantă agenție de știri. Astfel, în afara episodului din 17 iunie 2010, când cântăreaţa a fost spitalizată din cauza faptului că a luat multe pastile de ibuprofen şi paracetamol, au mai existat încă două momente negre. În urmă cu o lună şi jumătate, artista i-a spus soţului şi încă unei cunoştinţe că a băut o substanţă toxică pentru că nu mai vroia să traiască. Conform relatărilor soțului, ea și-ar fi turnat diluant într-un pahar de suc, dar nu a înghițit decât foarte puțin din conținutul paharului. Cu trei săptămâni în urmă, artista îi arătase soţului nişte puncţii venoase, spunându-i că a încercat să-şi bage aer în vene cu o seringă, potrivit presei. Alertat de succesiunea de evenimente, soțul susține că ar fi încercat să o ducă pe Mădălina la un consult psihiatric, aceasta refuzând de teamă “să nu afle lumea” și să se compromită în ochii opiniei publice. Nereușind, atunci, Petru ar fi apelat la ajutorul unor preoți dar și la acel al lui Lucian Iordănescu, un bioenergoterapeut, numit ulterior “vraci” de părinții Mădălinei. Acest terapeut și-a declinat, însă, competența în cazul cântăreței, un altul fiind cel care a încercat, fără succes, să o vindece de straniile ei stări sufletești.

Anul 2010 pare să fi fost unul cumplit pentru Mădălina, incapabilă să facă față unei depresii prelungite. Petru Mircea a admis că, în momentul în care a văzut că soția sa era tot mai apăsată de tristețe, a bănuit că era vorba despre trauma divorțului de Șerban Georgescu, dar până la urmă a ajuns să creadă că relația cu părinții (cărora Șerban Georgescu le spunea “piranha”, pentru că i-ar fi cerut bani în permanență), a făcut-o să cadă într-o depresie profundă.

 

Playboy … un proiect eșuat
Despărțirea de Șerban Georgescu, cel care i-a marcat decisiv cariera, a transformat-o pe frumoasa Mădălina drept una dintre cele mai râvnite femei din România. (Nu că n-ar fi fost și înainte!) La 35 de ani, cântăreața, deși nu mai era foarte tânără, era extrem de atrăgătoare. În acea perioadă, încurajată de exemplul Loredanei, care, la 31 de ani, strălucise pe coperta celui mai bine vândut număr al ediției române Playboy, Mădălina nu ar fi zis nu unui pictorial în revista Iepurașului cu Papion. Am avut două sau trei discuții cu ea, însă era indecisă. Invoca vârsta și se temea de eticheta de “Cea mai bătrână vedetă Playboy din România”. De asemenea, apariția ei mai mult dezbrăcată pe coperta discului “Ei și ce?”, cu un deceniu înainte, nu păruse să fie deloc un succes… Discuția a tergiversat câțiva ani și apariția ulterioară pe copertă a Andreei Antonescu a convins-o să renunțe la proiect: “-Ce să caut eu lângă puștoaica asta?!? Sunt deja o babă!”.

Infarctul fostului soț contribuise la depresia vârstei de mijloc. Mădălina simțea deja presiunea vârstei. Lucian Avramescu rememora un episod oarecum similar: “Odată, mi-a dat un telefon și a zis: «-Nu vi se pare că eu m-am urâțit? Că sunt urâtă?»… «-Măi, Madalina, tu ești nebună? Cum Dumnezeu poți să spui așa ceva, tu ai fost frumoasă și vei muri frumoasă; chiar dacă vei fi de 80 de ani, o să fii o babă frumoasă, cum poți să fii tu urâtă? »… Povestea asta indica niște căderi sufletești legate de scenă, care i se părea că nu o mai cheamă, că nu mai e în vogă pentru că nu mai e atât de frumoasă”, își amintește poetul.

În realitate, Mădălina rămăsese o femeie foarte frumoasă, care a început să fie curtată de o mulțime de bărbați, celebri sau la început de carieră, bogați și săraci, români și străini.

 

Mai multe detalii despre cea mai şocantă dispariţie din showbizul românesc găsiţi în cartea "Mădălina Manole - o sinucidere sub semnul întrebării", difuzată de Jurnalul începând de miercuri, 20 iunie. Preţ special: 14,9 lei ziarul + cartea.

 

Cu această carte, colecţia Destine controvestate se încheie. Cititorii care au ratat vreun volum sau doresc să achiziţioneze toată colecţia sunt rugaţi să ne sune la numărul de telefon 021.20.30.320 sau să ne scrie pe adresa de email "marketing@jurnalul.ro".

×