x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Exotism

Exotism

de Sebastian S. Eduard    |    12 Mai 2011   •   19:23
Exotism

Editura Leda ne propune în colecţia „Love & Life” un roman semnat Anita Nair. Un volum care degajă „un amestec irezistibil de dragoste, elemente mistice şi valori culturale” şi care are „… o intrigă sofisticată ce îmbină mitul, istoria, emoţiile într-un amestec dulce ca nectarul unui fruct exotic şi complicată precum comportamentul uman… O lectură ce are toa­te recomandările.” (Library Journal Review)

Ajuns într-o staţiune de pe malul unui râu din Kerala pentru a-l cu­noaş­te pe Koman, unchiul Ra­dhei şi faimos dansator ka­thakali, autorul de ro­mane de călătorie Chris­topher Stewart pătrunde într-o lume fascinantă a măştilor şi a emoţiilor bine strunite. De la prima lor întâlnire, Radha şi unchiul ei sunt atraşi de tânărul enigmatic care poartă cu el un violoncel şi vrea mereu să afle câte ceva despre trecut. În afara triunghiului va ră­mâne Shyam, soţul mai vârstnic al Radhei, care nu poate decât să asiste neputincios cum aceasta îl îmbrăţişează pe Chris cu o pasiune pe care el nu a putut niciodată să i-o stârnească. Îmbinare sclipitoare de imaginaţie na­rativă şi de explorări subtile ale sensului artei şi al vieţii, „Cele nouă chipuri ale inimii” este un tur de forţă literar semnat de una dintre cele mai fascinante scriitoare ale Indiei.

Semnale editoriale
Complexul Baader-Meinhof - Rao. Germania Federală s-a confruntat timp de două decenii, începând cu 1970, cu un val de acţiuni teroriste iniţiate de extrema stângă, a cărei ideologie radicală se răspândise rapid prin universităţile germane în anii ‘60. Trecutul nazist al Germaniei era folosit ca o justificare a violenţei extreme. Ştefan Aust ne oferă în această carte, scrisă cu acribie jurnalistică, o cronică a acelor vremuri şi povestea vieţii celor care au înfiinţat RAF – Rote Armee Fraktion, Fracţiunea Armata Roşie – cea mai temută organizaţie teroristă din Germania: Andreas Baader şi Ulrike Meinhof.

52 de povestiri cu animăluţe - Litera. Aproape 200 de pagini de imagini şi poveşti pentru copii, iată o ofertă pe care cei mici nu pot să nu o ia în seamă. Pisici, veveriţe, marmote, elefanţi şi alte animăluţe apar în aceste povestiri, în situaţii amuzante şi asemănătoare celor prin care orice copil trece zilnic. Cartea le oferă celor mici, pentru fiecare săptămână a anului, o povestire care îi va face să petreacă momente plăcute, dar şi să înveţe cum  ar trebui să se poarte în diferite situaţii şi, mai ales, cum să îşi facă mulţi prieteni.

Povestea Tibetului - All. Într-un interval de trei ani, jurnalistul Thomas Laird a discutat faţă în faţă cu Sanctitatea Sa Dalai Lama peste 60 de ore, la Dharamsala, în India. Au vorbit despre studierea budismului, despre istorie, ştiinţă şi reîncarnare. În aceste convorbiri s-au schiţat elementele fundamentale ale unei istorii a Tibetului şi au ieşit la iveală evenimente din viaţa deţinătorilor acestei înalte demnităţi începând de la 1600.

×
Subiecte în articol: carte