x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Fanii literaturii SF&Fantasy îşi dau întâlnire în weekend, la "Final Frontier"

Fanii literaturii SF&Fantasy îşi dau întâlnire în weekend, la "Final Frontier"

31 Mar 2017   •   18:11
Fanii literaturii SF&Fantasy îşi dau întâlnire în weekend, la "Final Frontier"

Adulţi şi copii deopotrivă îşi dau întâlnire sâmbătă şi duminică în lumile fantastice, pline de zei, dragoni, eroi şi eroine, la Târgul de Carte Final Frontier 2017. Aventurile eroilor din tărâmuri imaginare cuceresc publicul tot mai mult. Dacă până acum ceva ani ne delectam cu poveşti în majoritate scrise de autori străini, gen Urzeala Tronurilor, Hobbitul sau Harry Potter, acum avem de unde alege şi din noul val al scriitorilor români.

Târgul este deschis la ora 12.00, de editura Crux Publishing, care propune două cărţi fantasy & science fiction româneşti: Inima Dragonului, de Mircea M. Țara, şi Amendamentul Dawson, de Ciprian Mitoceanu. "Inima dragonului" este un poem în proză și un roman de aventuri care ne cucerește fără să ne dăm seama. De la peisajele cu un farmec neobișnuit, la dialogurile antrenante, de la momente intense de acțiune și până la umorul fin al unor personaje, totul este impecabil executat pentru a-i oferi cititorului o cursă contra cronometru ce îl va ține cu sufletul la gură. Nisal, Cetatea Zăpezilor, paradis al artiștilor și al magicienilor, este zguduită din temelii în urma unui complot sinistru. Prinși la mijloc, Lied, un bard cu talente ce depășesc cu mult o ureche muzicală, alături de banda lui de hoți de buzunare, au de înfruntat demoni străvechi, armata Umbrelor și magia neagră abil mânuită de Magiștrii regatului. Dar dușmanul lor cel mai mare este timpul. Astfel că oameni, liandrini, zollany și dragoni legendari treziți din negura amintirilor trebuie să lupte împreună pentru a împiedica distrugerea iminentă a Nisalului. Miza? Inima Dragonului, un artefact ce îi oferă posesorului ei putere nelimitată și capacitatea de a distruge sau de a reface lumea.

Romanul science-fiction Amendamentul Dawson, ne lovește cu forța unui șoc electric, într-un sistem politic imaginat de autor în America unui viitor nu chiar atât de îndepărtat pe cât ne-am dori. Prin ochii personajului principal trăim în fiecare secundă absurdul unei lumi care, în numele meritocrației și a sacrificiului individual în sprijinul binelui general, capătă forma unui sistem totalitarist (vechi, dar totuși nou) ce i-ar face pe Stalin, Hitler sau Pol Pot să pară niște diletanți. În stilul alert care l-a consacrat ca scriitor de thriller sci-fi, Ciprian Mitoceanu ne invită să luăm parte la o luptă pe viață și pe moarte între Om și Sistem, căci peste tot în America se vorbește numai despre cel de-al doilea Amendament Dawson. John Barton însă nu are prea mult timp să stea la discuții. Vânat zi și noapte ca un animal, el este hotărât totuși să nu cedeze fără luptă. În spatele cortinei, congresmanul Dawson controlează jocul, dar surprizele nu îl ocolesc nici pe el…

Inima Dragonului

×