x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Fericirile și căile lor dezbătute într-o conferință internațională

Fericirile și căile lor dezbătute într-o conferință internațională

09 Noi 2018   •   09:49
Fericirile și căile lor dezbătute într-o conferință internațională

În perioada 9-10 octombrie 2018, Departamentul de Științe ale Comunicării din cadrul Facultății de Litere a Universității din București organizează Conferința internațională în Studii Culturale și Științele Comunicării, cu tema „Fericirile; Căile lor”.

Ceremonia de deschidere, urmată de conferințele plenare și de lansarea volumelor dedicate edițiilor anterioare (Călători și călătorii. Palimpsest pe harta reprezentării, Editura Universității din București, 2017, și Teritorii, granițe, comunități, Editura Universității din București, 2018), va avea loc vineri, 9 noiembrie 2018, începând cu ora 10:00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere (strada Edgar Quinet, nr. 5-7, etaj 1, aripa dreaptă).

Conceptul de fericire a fost așezat de mult timp sub diferite lupe, fiind abordat în filosofie, sociologie, biologie, psihologie, religie, istorie, literatură și arte. Atâtea eforturi teoretice spun ceva despre fațetele obiectului propus spre analiză cu prilejul acestei conferințe, în cadrul căreia conceptul va fi discutat din prisma a numeroase domenii – istorie, studii culturale, studii literare și lingvistice, religie, arte, științe politice și diplomație, în marketing cultural și în relații publice. Conferința oferă astfel un spațiu generos pentru dialogul științific, organizat în jurul a trei axe care corespund domeniilor fundamentale științe umaniste și arte, științe ale comunicării, științe ale informării și documentării.

Ediția din acest an reunește peste o sută de cercetători și cadre didactice din mai multe centre universitare din România, Franța, Spania, Italia, Ungaria și Turcia.

Cu ocazia celor două zile de conferință, Caravana Universității din București va fi prezentă la etajul 1 al Facultății de Litere, lângă Departamentul de Lingvistică. Volumele EUB prezentate în Caravană vor acoperi o largă paletă de domenii socio-umane.

×