x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Gaudeamus: –10%, –25%, –60%... acum şi în rate

Gaudeamus: –10%, –25%, –60%... acum şi în rate

de Sebastian S. Eduard    |    23 Noi 2011   •   21:00
Gaudeamus: –10%, –25%, –60%... acum şi în rate

Este un an greu pentru carte, iar acest lucru se vede inclusiv in oferta editorilor care fac tot posibilul pentru a-si maximize vanzarile la aceasta editie a Targului de carte. Reduceri substantiale, concursuri, pachete, promotii speciale si chiar carti in rate putem gasi pana duminica in Pavilionul Central de la Romexpo. Humanitas isi provoaca cititorii cu peste 800 de titluri dintre care 50 sunt no­u­tati. In functie de vechimea cartii discounturile practicate variaza intre 10 si 80%. Este evident ca cele mai mari reduceri sunt practicate la volumele mai vechi. Polirom isi ademeneste cititorii cu 1.000 de titluri si numara aproa­pe 400 de noutati; reducerea practicata la editura ieseana variaza intre 15 si 20%. Mai mult, circa 200 de titluri au pret unic: 9,99 lei.

Grupul editorial Corint practica o reducere generala de 25%, insa joi si vi­neri, intre orele 18:00 si 19:00 reducerea va fi de 35%. La Editura Litera toate ti­tlurile beneficieaza de reduceri, iar acestea sunt intre 20 si 50%, in functie de data aparitiei. Mai mult, peste acest discount, editura anunta pentru ultima zi a targului, duminica, o reducere suplimentara. Tot la Litera cititorii pot achi­zitiona pachete de carti ambalate festiv, gata pentru a fi date cadou de Mos Niculaie sau Craciun.

Curtea Veche Publishing practica pe perioada targului reduceri intre 15 si 60% si desfasoara un concurs cu ocazia lansarii cartii 'Sanatatea are gust' a dr. Mihaela Billic. Tritonic ne ofera, la preturi speciale, pachete ale unor serii de autor precum Bogdan Hrib, George Arion sau Bogdan Teodorescu, dar si reduceri care ajung pana la 50%. Editura Art a preferat sa reediteze pentru Sarbatori volumele care de obicei au cautare si isi ademeneste cititorii cu re­duceri de pana la 30%. Grupul Editoria All revine cu promotia 'biletul de 5 lei' (un vaucer distri­buit gratuit in targ cu ajutorul caruia beneficiezi de o reducere suplimenta­ra), dar in paralel 'taie' preturile cu 15-30%.

Grupul Trei (Editura Trei, Lifestyle Publishing, Pandora M) vine o reduce­re generala de 30% si cu pachete de opera complete (Freud, Jung) la preturi atractive. De asemenea, la standul editurii gasiti cateva zeci de titluri la pretul unic de 10 lei. Editura Vellant practica o reducere de circa 30% la toate volu­mele din stand. Editura Rao, care desfasoara duminica un concurs destinat fanilor 'Amurg', vine cu un discount de 10 procente, dar are si o promotie de 2+1 (o carte gratis la alte doua cumparate).

Nemira are o reducere generala de 25%, dar si una de 2+1 (ele nu se cumuleaza). La acestea se adauga pachetele-cadou, reduse cu aproape 35%, dar si carti cu pret unic de 5 sau 10 lei. In premiera, in cadrul unui parteneriat, posesorii de card de credit la Banca Transilvania pot achizitiona si vo­lume in rate.

×
Subiecte în articol: carte gaudeamus 2011