x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Go west!

Go west!

25 Feb 2007   •   00:00

Pentru cine are chef sa calatoreasca, Litera International propune ghiduri pentru doua destinatii: Barcelona si Bruxelles.

Top 10 Barcelona

Pentru foarte multi, Barcelona este cel mai frumos oras din lume. Intre munte si mare, pare in intregime o creatie a lui Gaudi si Picasso. O plimbare pe La Rambla, o vizita la Sagrada Familia, un meci urmarit pe cel mai mare stadion al Europei, Nou Camp, sau o dupa-amiaza in Port sunt atractii irezistibile pentru orice turist. Iar Barcelona e mai mult decat un oras. E sinteza unei provincii, Catalunia, care asteapta sa fie descoperita, cu orasele sale medievale.

Top 10 Bruxelles

Incepand cu 1 ianuarie 2007, Bruxelles devine pentru romani nu numai o destinatie simbolica, ci una extrem de accesibila. Bruxelles e mai mult decat capitala institutionala a UE. Cei care viziteaza capitala Belgiei vor descoperi un oras fermecator. Grand Place, in inima orasului, este una din cele mai frumoase piete ale Europei. De-a lungul ei, ca peste tot in Bruxelles, nenumarate localuri te imbie sa le descoperi specialitatile culinare si sutele de marci de bere cu care Belgia se mandreste. Si, daca dispuneti de ceva mai mult timp, o excursie la Waterloo, locul pierzaniei lui Napoleon, e o lectie esentiala de istorie. Iar pentru cei aflati in vacanta, Bruges este una din cele mai romatice optiuni posibile. Extrem de interesante sunt si orasele Anvers si Ghent.

×
Subiecte în articol: carte