x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Harry Potter, căteva cifre

Harry Potter, căteva cifre

de Sebastian S. Eduard    |    29 Iul 2007   •   00:00
Harry Potter, căteva cifre
Sursa foto: SHAUN CURRY/

Scriitoarea britanică J.K. Rowling a căştigat 24 de milioane de lire sterline in primele 24 de ore de la lansarea la nivel mondial a ultimului volum "Harry Potter".

Isterie mondială - milioane de dolari

Scriitoarea britanică J.K. Rowling a căştigat 24 de milioane de lire sterline in primele 24 de ore de la lansarea la nivel mondial a ultimului volum "Harry Potter".

Fanii s-au grăbit să cumpere "Harry Potter and the Deathly Hallows" pentru a afla ce soartă va avea tănărul vrăjitor la finalul celui de-al şaptelea volum. In Marea Britanie, lanţul de librării Waterstone a anunţat că vănzările de sămbătă au fost de trei ori mai mari decăt la lansarea precedentului volum, "Harry Potter şi Prinţul Semipur", in urmă cu doi ani. "Cererea a fost extraordinar de mare. Am văndut 100.000 de exemplare in primele două ore", a spus un purtător de cuvănt. Un alt lanţ de librării, WH Smith, care a ţinut deschise 400 de magazine in noaptea de vineri spre sămbătă, a văndut 15 exemplare pe secundă. Recordul anterior aparţinuse celui de-al şaselea volum "Harry Potter", cu 13 exemplare văndute pe secundă in 2005.

Mai mult, "Harry Potter and the Deathly Hallows", ultimul volum din seria scrisă de J.K. Rowling, s-a văndut in 8,3 milioane de exemplare in primele 24 de ore de la lansarea in Statele Unite in week-end, informează Variety.com. Editura americană Scholastic a scos un prim tiraj de 12 milioane de exemplare. Scholastic a comparat lansarea cărţii cu o altă "invazie" a culturii britanice. "Entuziasmul, aşteptarea şi isteria care au cuprins toată ţara in week-end a semănat cu prima vizită a trupei Beatles in Statele Unite", a spus Lisa Holton, din partea editurii.

×
Subiecte în articol: carte harry potter harry potter