x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Herta Müller, în lectura Maiei Morgenstern.

Herta Müller, în lectura Maiei Morgenstern.

26 Mai 2011   •   21:00
Herta Müller, în lectura Maiei Morgenstern.

Bookfest continua azi, maine si poimaine cu zeci de lansari de car­te, care de care mai in­teresante. Astazi, de la 13:10, Cur­tea Ve­che Publishing vine cu "Frontieristii. Istoria re­centa in mass-media" de Brandusa Armanca, eve­ni­ment la care vor fi pre­zente Ga­briella Koszta, Doina Jela si Marina Constantinoiu. De la 17:00, Edi­tura Tracus Arte lan­sea­za "Dictionarul de jazz" de Adrian Andries, iar de la 18:00 Editura Humanitas prezinta "Accidentul" lui Ismail Kadare.

Maine, Editura Humanitas da tonul la Bookfest, la ora 12:30, cu "De la Vlad Tepes la Dra­­cula Vampirul", traducere in limba engleza de Alistar Ian Blyth, iar de la 13:00 Horia-Ro­man Patapievici si Dan C. Mihailescu, in prezenta autorului Gabriel Liiceanu, vorbesc despre "Itine­rariile unei vieti: E.M. Cioran. Apocalipsa dupa Cioran". La ora 14:30 se lanseaza "Omul este un mare fazan pe lume", una dintre cele mai cunoscute scrieri ale Hertei Müller, publicata la Berlin in anul 1986. Evenimentul va avea loc tot la standul editurii Humanitas, unde Maia Morgens­tern a fost invitata sa citeasca din cartea scriitoarei premiate in 2009 cu Nobelul pentru Literatura. Nu in ultimul rand, Mihaela Radulescu isi lanseaza de la ora 16:00 cea de-a treia carte, "Intreba-ma orice", la standul editurii Polirom.

Duminica, Editura Polirom va invita la ora 12:00, la o intalnire cu re­pu­­tatul istoric polonez Adam Burakowski, ocazie cu care va fi lansata ed­itia in limba romana a volumului "Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965-1989). Geniul Carpatilor", de la 13:30, Editura Humanitas lanseaza se­ria de autor "Amos Oz" – "Scene de viata campestra", iar de la 17:00 Editura Meteor Press va ajuta sa treceti de criza economica gratie volumului "Crashkurs – Manual de criza" de Dirk Muller. De asemenea, Editura Semne prezinta o colectie cu titluri semnate de regretatul Fanus Neagu, precum "Cartea cu prieteni", "Ingerul a strigat" si "Caii albi din orasul Bucuresti". (C.S.)

×