x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Idei de cadou pentru toată familia

Idei de cadou pentru toată familia

21 Feb 2018   •   14:21
Idei de cadou pentru toată familia

Alegi un capitol la întâmplare și viața pare mai frumoasă, atunci când ai în față un ghiveci cu plante aromatice. Deschizi o carte scrisă cu umor și afli cât de mult ne putem înșela cu privire la noi și la ceilalți. Dăruiești o carte în care este vorba despre o familie unită. Finalul iernii vine cu noutăți și promoții atrăgătoare, cu idei bune de cadouri pentru familie.  

 

100 de proiecte de grădină de neratat, de CATHERINE DELVAUX, Enciclopedia Truffaut

Concepută într-un stil pedagogic, lucrarea de față este un ghid practic și de inspirație care oferă rețete simple și rapide pentru realizarea unor jardiniere sau aranjamente decorative florale. Ele pot fi așezate pe balcoane sau terase, și chiar în grădină. Lucrarea conține 100 de proiecte clasate în funcție de anotimp și descrise pas cu pas. Fiecare pagină din dreapta include o imagine mare cu aranjamentul decorativ de reprodus, în timp ce pe cea din stânga sunt soluțiile pentru realizarea lui. Iată, pentru exemplificare, câteva subcapitole relevante:

  • Un aranjament decorativ luminos (lavandă, santolină,    euphorbia, iarbă decorativă);
  • Plante aromatice la înălțime (arpagic, pătrunjel, busuioc, oregano, mentă indiană);
  • Un coș cu parfumuri ( vanilie, mentă, mușcate parfumate):
  • Joc de contraste (usturoi, coada șoricelului, salvie violet).

 

Un gentleman, de Forrest Leo

Cartea aceasta are toate calitățile posibile:  reunește niște aristocrați leneși, un majordom, un diavol, o soră cu o morală îndoielnică, dueluri și aproape-dueluri, expediții arctice, Scotland Yard... O joacă de adulți neo-victoriană, povestită cu umor și energie. (Steve Hely, autorul bestsellerului Cum am devenit un romancier celebru). Dacă vrei să afli mai multe despre carte, găsești aici o prezentare interesantă și câteva citate, iar dacă vrei să vezi book trailerul, iată-l, aici.

 

Bronz și floarea-Soarelui, de Cao Wenxuan, câștigătorul Premiului Hans Christian Andersen 2016

Iată o poveste clasică, fără vârstă, o incursiune inedită în cultura asiatică, destinată atât tinerilor cititori, cât și adulților. Când Floarea-Soarelui, o fetiţă crescută la oraş, se mută într-o zonă rurală, începe să îndrăgească lanurile cu trestie, curgerea liniştitoare a râului şi întinderea nesfârşită a cerului. Zilele sunt însă lungi, iar fetiţa se simte singură. Într-o zi, ea îl întâlneşte pe Bronz, un băiat care nu poate să vorbească, ocolit şi ostracizat de ceilalţi copii din sat. Și acesta este începutul unei prietenii emoționante...

 

Zapping prin științe, de Ivan Kiriow și Léa Milsent

Sunt fosilele descoperiri reale sau doar niște falsuri? Ce este designul inteligent? Cine este călugărul care a inventat genetica? Bacteriile – 30 de miliarde de prietene? Iată câteva dintre temele tratate în această lucrare. De la secretele creierului la secretele ADNului, de la Galileo la Einstein până la ultimele descoperiri despre univers - bosonul Higgs, genetica moleculară sau celule stem - Zapping prin științe oferă o sinteză panoramică accesibilă tuturor.  Domenii precum medicina, matematica, astronomia, fizica și biologia sunt abordate, iar istoria acestor mari discipline este trecută în revistă. Toate marile întrebări cu care știința s-a luptat de-a lungul secolelor sunt decriptate, iar răspunsurile lor sunt analizate. Această carte ne ajută să întelegem mai bine lumea din jurul nostru și ne dezvăluie misterele ei.

Lucrarea include:

- texte scurte si la obiect

- peste 500 de ilustrații

-  o imagine de ansamblu a istoriei științelor

- puncte de vedere despre marile descoperiri științifice.

Volumul se adresează tuturor cititorilor, de la cei de vârstă școlară, până la cei de vârsta a treia. 

×