x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte În curând, prima carte ilustrată pentru copii a autorului de bestselleruri Dan Brown

În curând, prima carte ilustrată pentru copii a autorului de bestselleruri Dan Brown

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Apr 2020   •   15:24
În curând, prima carte ilustrată pentru copii a autorului de bestselleruri Dan Brown

Romanul Simfonia sălbatică va fi lansat pe plan mondial, începând cu 1 septembrie 2020, însoțit de un album de muzică clasică compusă tot de el.

 

Editura RAO va publica Simfonia sălbatică, o carte ilustrată scrisă de Dan Brown, autorul bestsellerului Codul lui Da Vinci. Cartea ilustrată va fi însoțită de un album de muzică clasică pentru copii, primul din cariera sa de scriitor. Brown transformă citirea cu voce tare într-o experiență multisenzorială pentru copii și adulți care ascultă muzică și citesc împreună. Simfonia sălbatică va fi lansat pe data de 1 septembrie 2020 și va fi publicat în peste 27 de țări.

Muzica este interpretată de faimoasa Orchestră a festivalului de la Zagreb din Croația și înregistrată de Parma Recordings. Albumul integral al Simfoniei sălbatice va fi lansat odată cu cartea și va fi disponibil pe toate platformele digitale.

Simfonia sălbatică este o carte ilustrată unică foarte amuzantă, în care Maestrul Șoricel, ținând plin de încredere bagheta în mână, îi invită pe cititori să-i viziteze, împreună cu el, pe prietenii săi din lumea animalelor, de la gheparzi și canguri la elefanți și balene albastre. Fiecare pagină frumos ilustrată este dedicată unui animal și oferă un crâmpei de înțelepciune. Acestea inspiră conversații pe diverse teme ca răbdarea, compasiunea, respectul și încrederea, precum și grija față de sine și comunitate. Ilustrațiile sunt realizate de Susan Batori cu mult umor, iar la sfârșit cartea conține indicii și puzzle-uri pentru cititorii de toate vârstele. Copiii și adulții se pot bucura de această carte citind-o în mod obișnuit sau pot alege să asculte compozițiile muzicale originale în timp ce citesc – câte una pentru fiecare animal – utilizând o aplicație interactivă pe mobil, care folosește realitatea augmentată pentru a reda instantaneu melodia corespunzătoare pentru fiecare pagină atunci când camera unui telefon mobil este ținută peste ea. Pe site-ul wildsymphony.com puteți asculta fragmente din album și puteți viziona secvențe de la înregistrări. În momentul publicării, aplicația pentru ascultarea muzicii va putea fi descărcată gratuit de pe website cu ajutorul codului QR din carte. Muzician de-o viață, Brown s-a inspirat din operele clasice pentru copii, cum ar fi Petrică și lupul, și din cărțile ilustrate citite în copilărie. În Simfonia sălbatică, el îmbină muzica și scrisul cu tehnologia de ultimă oră pentru a captiva noua generație de tineri.

„Îmi place să povestesc, iar romanele mele întotdeauna încearcă să împletească teme variate“, explică Brown. „Cu Simfonia sălbatică, am fost încântat să construiesc pe această idee și să creez o experiență folosind trei limbi diferite simultan – artă, muzică și cuvinte. În același mod în care o operă își captivează audiența prin decoruri frumoase, muzică dramatică și dramă, Simfonia sălbatică încearcă să fie o sărbătoare captivantă pentru ochi, urechi și minte, toate în același timp.“  Editorul american spune: „De la prima lectură, a fost clar pentru mine că Simfonia sălbatică este mult mai mult decât o carte pentru copii, este plină de bunătatea naturală și spiritul jucăuș care definesc copilăria. Deși există multe motive pentru care această carte este extraordinară, unul rămâne aproape de inima mea. Maestrul nostru Șoricel nu ne lasă niciodată să pierdem din vedere ceea ce este important: să nu uităm să avem grijă unul de celălalt și de noi înșine. El devine vocea noastră interioară, pentru o viață plină de înțelepciune. Abia aștept ca oamenii să experimenteze Simfonia sălbatică, pentru că le va aduce zâmbete cititorilor din întreaga lume așa cum ne-a adus și nouă“.

Bob Lord, președinte al Parma Recordings și producător muzical al Simfoniei sălbatice: „Simfonia sălbatică combină tradiția și tehnologia în stilul Dan Brown. Sala de concert are nevoie de un nou clasic, iar Simfonia sălbatică este o călătorie proaspătă, plină de viață pentru copii și părinți deopotrivă“.

Data concertului Simfoniei sălbatice în premieră mondială urmează să fie comunicată. Vor avea loc și alte concerte interpretate live de orchestra simfonică în zeci de țări din întreaga lume, la date care urmează să fie anunțate în curând.

Dan Brown este autorul a numeroase bestselleruri internaționale, inclusiv Codul lui Da Vinci, Inferno, Simbolul pierdut, Îngeri și demoni, Origini etc., cu peste 220 de milioane de exemplare tipărite. Este absolvent al Amherst College și Phillips Exeter Academy, unde a fost profesor de engleză, înainte de a se dedica scrisului. Locuiește în New England. Îl puteți urmări pe danbrown.com și @authordanbrown. Dan Brown este publicat în România de Editura RAO și lucrează în prezent la un nou thriller cu Robert Langdon.

Susan Batori este un ilustrator maghiar și grafician pasionat de designul personajelor. A studiat grafică la Academia Maghiară de Arte Frumoase din Budapesta.

Puteți urmări discuții despre carte la #WildSymphony.

Editura RAO va publica Simfonia sălbatică la 1 septembrie 2020, odată cu ediția originală și toate edițiile internaționale.

×