x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte În Săptămâna Patimilor, despre Iisus

În Săptămâna Patimilor, despre Iisus

de Sebastian S. Eduard    |    12 Apr 2012   •   20:23
În Săptămâna Patimilor, despre Iisus

Editura Humanitas ne propune unvolum recent lansat "Viata lui Isus povestita de un credincios', un volum semnat Paul Johnson, cunoscut istoric si ziarist britanic.
Paul Johnson ne vorbeste in aceasta carte despre viata si invataturile lui Isus. O face cu siguranta unui istoric, cu talentul unui scriitor si cu pasiunea unui credincios, oferindu-ne biografia miscatoare a unei personalitati care a schimbat cursul istoriei si a inspirat una din marile religii ale lumii.
"Johnson evalueaza putinele lucruri care se cunosc despre copilaria si tineretea lui Isus, si explica de ce nu se spun mai multe despre acest subiect; discuta sentimentele personale ale lui Isus; observa calitatile invataturilor lui, in special cele din pilde; subliniaza rezervele acestuia fata de minunile pe care le infaptuieste; si analizeaza modul diferit in care li se adreseaza barbatilor, femeilor, copiilor si batranilor. Autorul prezinta cele «zece noi porunci» pe care Isus le-a introdus in fapta si vorba, cu care voia sa-si pregateasca ucenicii nu sa schimbe lumea, ci sa intre in imparatia lui Dumnezeu. In sfarsit, Johnson examineaza cu o credinta inteligenta Patimile, Invierea si perioada care a urmat pana la Inaltare.", scrie Ray OLSON, de la Booklist.

Semnale editoriale
Elixirul vietii ● Leda. Viktor si fratele lui geaman, Konrad, au explorat toate coridoarele secrete si camerele tainice din somptuosul lor castel Frankenstein. Cu exceptia uneia.Biblioteca Intunecata adaposteste tomuri stravechi, misterioase, scrise in limbi ciudate si pline de cunostinte interzise. Tatal lor ii obliga sa promita ca nu vor vizita niciodata biblioteca, insa in clipa in care Konrad cade grav bolnav, Viktor intelege ca trebuie sa descopere cartea ce contine reteta pentru legendarul Elixir al Vietii.


Pana la capatul pamantului ● Polirom. Plasat in contextul contemporan al confruntarilor dintre israelieni si palestinieni, volumul este o cutremuratoare poveste despre iubire si prietenie, in care istoria intervine mereu cu brutalitate in destinul indivizilor. Personajul central al cartii, Ora, o femeie proaspat despartita de sot, pleaca intr-o excursie prelungita prin Israel, cu rucsacul in spate, insotita de iubitul ei din tinerete, Avram. Pentru Ora excursia este insa mai degraba o fuga din realitate: fiul ei, Ofer, a plecat intr o misiune de lupta, iar femeia este convinsa ca atat timp cat ea nu afla nici o stire din lumea realaa, baiatul ei este in siguranta.

Oaza ascunsa ● Rao. 2152 i.Hr., Egipt: in timp ce Vechiul Regat se destrama, 50 de preoti pornesc la adapostul intunericului spre Desertul de Vest, tragand dupa ei o sanie pe care se afla un obiect misterios. Ajunsi la destinatie, comit un ritual de sinucidere in masa... 1988, Georgia, URSS: un avion decoleaza de pe un aerodrom, cu destinatia Sudan, avand o incarcatura care poate schimba fundamental balanta de puteri din zona Golfului. Insa dispare subit deasupra Desertului de Vest din Egipt. Care este legatura dintre cele doua evenimente si Zerzura, legendara oaza pierduta si cheia celui mai uimitor si terifiant secret ascuns acolo...?

×