x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Info

Info

04 Iun 2006   •   00:00

Donatie - Reader’s Digest ofera carti romanilor

Editura Reader’s Digest doneaza peste 22.000 de carti unui numar de 250 de scoli din 13 judete, in cadrul campaniei nationale "Profesorul tau de cultura generala". Printre volumele daruite se numara "Descoperiti minunile lumii", "Mari enigme ale trecutului", "Word Power Dictionary".

Lansare - O lucrare despre sociologie rurala

Recent, a aparut cartea "Les anciennes communautes villageoises roumaines" a marelui sociolog roman Henri H. Stahl. Lucrarea apare in limba franceza, asa cum a fost publicata prima data de Stahl.

Cenaclu - Duminica si poezie la Cafe Deko

La recenta intalnire literara de la Cafeneaua Deko din TNB, organizata de Agonia, au citit poeme Alexandra Mihalcea si Gelu Diaconu. Criticul literar Felix Nicolau a caracterizat poezia Alexandrei drept o poezie cu nimic mai prejos de cea scrisa la ora actuala. Ar fi de dorit sa renunte la unele clisee douamiiste, care altereaza vocea proprie. La Gelu Diaconu auditorii au facut cunostinta cu un optzecismuturnat in forme noi, reconvertit la ceea ce se scrie astazi. Astazi, la ora 14:00, vor citi Gelu Bogdan Marin si Adrian Georgescu. (Daniela Sontica)
×
Subiecte în articol: carte