x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Introducere în Zen

Introducere în Zen

de Sebastian S. Eduard    |    29 Sep 2011   •   21:00
Introducere în Zen

In volumul 'Zen – calea catre A fi in era globalizarii', maestrul Dukusho Villalba ne introduce in practica meditatiei zen, un extraordinar instrument de lucru cu noi insine, capabil a ne pune in contact cu cele mai subtile niveluri ale fiintei noastre. Auto­inte­legerea ne ajuta cu adevarat sa devenim noi insine, sa fim stabili si echilibrati, aceasta fiind baza cresterii spirituale. In aceste timpuri dominate de materialism feroce, indepartarea de adevarata natura a fiintei noastre conduce la alienare, la neliniste si la nefericire.

'Cautatorii pamantului s-au impartit candva pe doua mari cai: cei care au coborat catre interior si cei care s-au aventurat in exterior', scrie auto­rul. 'Sufletul umanitatii este divizat, iar acestea sunt timpurile Marii Reuniri. E vremea sa incetam sa ne mai torturam, sa mai ampu­tam cu cruzime parti din noi, e timpul sa devenim fiinte complete. E timpul sa incetam sa ne mai luptam. Nu e nimic de castigat, nimic de cucerit, nimic de dobandit. Sa traim in lume fara a-i apartine, fara a ne agata de ea. Sa curgem o data cu viata – acesta este intelepciunea zenului. Zenul nu este doar despre a face, cum nu este nici doar despre a fi. Este despre a face fiind. Prezenta si abandon – asta este zenul.'

Volumul a aparut la Elena Francisc Pu­blishing.

Semnale editoriale
Hotul de umbre - Trei. Dupa 'In alta viata', 'Copiii li­ber­ta­tii', 'Pri­ma noap­te' sau 'Te voi revedea', Marc Levy revine la Editura Trei cu 'Ho­tul de umbre', o povestire cal­da despre un baiat care are capacitatea de a fura umbrele oamenilor si astfel poate sa le afle gandurile. La maturitate, tanarul isi da seama ca inca isi mai poate trai visurile copilariei. Volumul e al 11-lea roman al lui Marc Levy.

Surasul gheisei - Rao. Gheisele sunt misterioa­se, erotice, de neatins. Un mit. Unele carti au continuat sa alimenteze in ul­ti­mii ani acest mit, adancindu-l si mai mult por­nind de la aceas­ta reprezen­tare traditionala. Dar realitatea timpurilor noastre arata cu totul altfel pentru gheise. Vechea Japonie, cea in care au aparut ghei­se­le, a apus demult. Cu toate acestea, gheisele au ramas. Cum de au supravietuit? Ce rol joaca ele astazi? Sunt ele tarfe de lux pentru gusturi rafinate? Surasul lor promite chiar tot? Sau oamenii de azi le inteleg gresit?

Insomnia - All. Intr-un viitor foarte apropiat, lumea se confrunta cu un val apocaliptic de insomnie. Pe ma­su­ra ce epidemia se intinde, haosul musca din oras. Bolnavii bantuie pe strazi sau de­vin dependenti de un misterios joc online. Reteaua de mafioti care vinde singurul me­dicament ce poate combate boala pare invincibila. Politistul Parker Hass, infiltrat sub acoperire printre traficantii de Visator – acesta este numele medicamentului –, trebuie sa-si faca meseria, dar si sa-si sal­ve­ze familia. Undeva la inter­sec­tia dintre bani murdari, industria medicamentelor si epidemia starnita ca din senin, exista o conspiratie de proportii devastatoare.

×
Subiecte în articol: carte