x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Istoricul de artă Radu Varia, primit cu bucurie de Academia Scientiarum et Artium Europaea

Istoricul de artă Radu Varia, primit cu bucurie de Academia Scientiarum et Artium Europaea

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Mar 2019   •   14:36
Istoricul de artă Radu Varia, primit cu bucurie de Academia Scientiarum et Artium Europaea

Sâmbătă 2 martie 2019, în cadrul unei reuniuni solemne în Marea Aulă a Universităţii din Salzburg, Academia Scientiarum et Artium Europaea l-a primit cu mare bucurie în rândurile sale pe istoricul de artă român Radu Varia, ale cărui merite excepţionale şi a cărui carieră exemplară sunt menţionate în Diploma, redactată în limba latină, remisă de Prof. Dr. Felix Unger, Preşedintele Academiei.

Cu prilejul alegerii sale ca Membru al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte, dr. Radu Varia declara: “Vorbim astăzi de progres, de aceea voi aminti aici cuvintele lui Paul Valéry din prefaţa volumului Le Nombre d’Or de Matila Ghyka: ignoranţa a făcut progrese. Trăim într-o lume în care se vorbeşte despre democratizarea culturii. Ceea ce se întâmplă, iarăşi, este exact contrariul: democratizarea inculturii. Iată de ce visez la Renaşterea cultului frumosului, a spiritului, a spiritualităţii – la care suntem chemaţi să participăm eroic pentru supravieţuirea civilizaţiei.”

Radu Varia este Membru al Academiei Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg, din care fac parte 34 de laureaţi ai Premiului Nobel.

×
Subiecte în articol: radu varia