x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte J.K. Rowling explorează magia de pe continentul nord-american într-o serie de patru nuvele

J.K. Rowling explorează magia de pe continentul nord-american într-o serie de patru nuvele

08 Mar 2016   •   18:20
J.K. Rowling explorează magia de pe continentul nord-american într-o serie de patru nuvele

  Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea romanelor din franciza literară ”Harry Potter”, explorează universul magiei de pe continentul nord-american, prin intermediul unei serii de patru noi nuvele, informează Reuters.

Seria se intitulează ”History of Magic in North America” şi va fi publicată pe platforma online a celebrei romanciere britanice, Pottermore. 

Aceste nuvele, care vor fi publicate în fiecare zi la ora 14.00 GMT începând de marţi şi până vineri, anticipează lansarea filmului ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”, un spin-off al seriei ”Harry Potter”, care va intra în cinematografe în luna noiembrie. 

În nuvela publicată marţi după-amiază, intitulată ”Fourteenth Century - Seventeenth Century”, cititorii sunt invitaţi să călătorească înapoi în timp, ”cu câteva secole în urmă, pentru a asista la începuturile comunităţii magice din America de Nord şi a felului în care vrăjitorii şi vrăjitoarele au folosit magia înainte de a adopta celebrele baghete magice”, afirmă site-ul Pottermore.

Textul ce va fi publicat miercuri va prezenta ”pericolele înfruntate de vrăjitoarele şi vrăjitorii din Lumea Nouă”, iar nuvela de joi va dezvălui ”motivul pentru care Congresul Magiei din Statele Unite ale Americii (MACUSA) a luat măsuri pentru a muta comunitatea magică la mare adâncime sub pământ”.

Vineri, cititorii vor avea posibilitatea de a lectura nuvela ”Roaring Twenties”, care include momentul de debut al filmului ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”.

Recent, scriitoarea J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria ”Harry Potter”, a anunţat că lucrează la o nouă trilogie, ce va fi adaptată pentru marele ecran şi care va include volumul deja publicat ”Fantastic Beasts and Where To Find Them”, un spin-off al acestei francize literare.

Acţiunea din ”Fantastic Beasts And Where To Find Them” este plasată la New York, cu 70 de ani înainte de evenimentele relatate în seria ”Harry Potter”, şi prezintă aventurile lui Newt Scamander, autorul unei cărţi despre creaturi mitologice, care, după şapte decenii, devine unul dintre manualele de studiu de la şcoala de magie Hogwarts, frecventată de tânărul vrăjitor Harry Potter. Volumul ””Fantastic Beasts And Where To Find Them”, publicat de J.K. Rowling în 2001, sub pseudonim, a fost deja adaptat într-un film în care personajul Newt Scamander este interpretat de actorul britanic Eddie Redmayne.

Studiourile Warner Bros au anunţat recent că filmul în cauză va fi primul dintr-o trilogie, ale cărei pelicule vor fi lansate pe marile ecrane în 2016, 2018 şi 2020.

Filmul ”Fantastic Beasts And Where To Find Them”, ce marchează debutul scriitoarei J.K. Rowling în calitate de scenarist, va fi lansat pe marile ecrane pe 18 noiembrie 2016.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, care a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”. Această franciză literară include şapte volume, care s-au vândut în peste 400 de milioane de copii. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Sursa: News.ro

×
Subiecte în articol: j.k. rowling